Badkamermeubel ophangen

Een zwevend badkamermeubel ophangen lastig? Dat valt gelukkig heel erg mee. Bij het ophangen van een badkamermeubel is het belangrijk te kijken naar een aantal dingen. Het belangrijkste hierbij is de hoogte waarop het badkamermeubel moet gaan hangen en dat het meubel goed waterpas hangt. Dit laatste vergt wel wat handigheid en goed meten.

 

De hoogte van het badkamermeubel bepalen

Voordat u gaat beginnen met het badkamermeubel ophangen, bepaalt u de hoogte waarop het meubel moet gaan hangen. Hierbij is het handig te kijken naar de lichaamslengte van de mensen die er gebruik van gaan maken. Bij een badkamermeubel met wastafel of waskom is het natuurlijk belangrijk dat iedereen er goed bij kan. De rand van de wastafel zit vaak op 90 cm hoog. Houd er wel rekening mee dat het badkamermeubel iets lager hangt, afhankelijk van het model van het badkamermeubel.

Waterpas het badkamermeubel ophangen

Een zwevend badkamermeubel ophangen gaat vaak door middel van twee of meerdere beugels aan de muur. Hierbij zit één deel van de beugel aan de muur. Het tweede deel, aan het badkamermeubel, schuift u over het plaatje aan de muur, waardoor het badkamermeubel stevig hangt. Bij een badkamermeubel ophangen is het van belang dat de beugels aan de muur goed waterpas, dus op dezelfde hoogte hangen.


badkamermeubel ophangen – waterpas

 


 

Extra tips badkamermeubel ophangen

Heeft u de juiste hoogte van het badkamermeubel opgemeten en de muurbeugels goed waterpas opgehangen? Dan is het tijd voor het badkamermeubel plaatsen. Een handige tip: bij de meeste badkamermeubels, zoals onze Callisto badkamermeubels, kunt u de lades uit het meubel verwijderen, zodat het meubel minder zwaar is. Daarnaast kunt u zo beter zien wat u doet. En heeft u een wastafelmeubel, inclusief wastafel? Hang dan eerst alleen het badkamermeubel op en vervolgens pas de wastafel.

Bij het badkamermeubel plaatsen is het ook verstandig te kijken naar de plek waar u het badkamermeubel wilt ophangen. Er komt namelijk veel gewicht aan de muur te hangen, waardoor niet elke muur of elk badkamermeubel geschikt is. Is uw muur gemaakt van gipsplaten? Dan kunt u beter een staand badkamermeubel neerzetten.

Bekijk alle badkamermeubels

ophangtips voor een badkamermeubel