Meestgestelde vragen over douchewanden

Wat zijn de voordelen van een douchewand?

Met een douchewand creëert u de populaire inloopdouche. De glazen wand zorgt voor een ruimtelijke en strakke uitstraling van uw badkamer. De douchewand is eenvoudig te plaatsen op verschillende ondergronden te plaatsen, zoals een tegelvloer of een douchebak. Daarnaast bent u met een douchewand erg flexibel qua afmetingen en zijn de wanden te koop in verschillende designs.

Kan ik een douchewand zonder muurprofiel monteren?

Ja, dat kan. In dat geval gebruikt u scharnierpunten om de douchewand tegen de muur te zetten. Hierbij is het wel belangrijk dat de muur kaarsrecht staat. Als dit niet het geval is, zal de douchewand ook scheef staan.

U kunt natuurlijk ook een vrijstaande douchewand plaatsen. Hierbij staat de wand vrij van de muur, en wordt deze vastgezet door middel van stabilisatiestangen. Deze stangen monteert u aan de tegenoverstaande muur.

Hoeveel kost een douchewand?

De kosten van een douchewand zijn voornamelijk afhankelijk van de breedte en dikte van het glas. Een douchewand van 90x200 cm en 8 cm dik is bij Douche Concurrent te vinden vanaf € 199,-. Voor de vergelijking: voor een douchecabine van hetzelfde formaat (breedte en dikte) betaalt u al snel minimaal anderhalf keer zoveel.

Hoe kan ik een douchewand het beste onderhouden

Om uw douchewand zo lang mogelijk mooi te houden, adviseren wij om de wand na elke douchebeurt droog te maken met een douchewisser. Hierdoor blijft er zo weinig mogelijk kalk achter op de glazen wand. Daarnaast is het belangrijk om de douchewand regelmatig schoon te maken met een mild reinigingsmiddel.

Kan ik een deur aan een douchewand monteren?

Het is niet gebruikelijk om een deur aan een douchewand te monteren. Wilt u toch graag uw inloopdouche afsluiten met een deur? Dan kunt u een deur aan de muur bevestigen en deze op uw douchewand laten aansluiten door middel van een magneetstrip.

Kan ik een douchewand ook op een douchebak zetten?

U kunt uw douchewand ook op een douchebak monteren. Dit kan een hoge douchebak zijn, maar voor een strakke look kunt u ook een lage douchebak in de vloer monteren, zodat deze gelijk loopt met de rest van de vloer.

Lees hier meer over de voor- en nadelen van de douchebak en de tegelvloer.

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is vele malen sterker dan standaard glas en zal niet snel breken. Mocht het toch kapot gaan, dan zal de het glas in duizenden kleine stukjes breken. Deze kleine stukjes zijn veel minder scherp dan normale scherven, waardoor u zich minder snel bezeert.

Hoe zorg ik dat mijn badkamer droog blijft met een douchewand?

Wanneer u een douchewand in uw badkamer plaatst, gebruikt u over het algemeen geen deur. Hierdoor is de kans groter dat er water buiten de inloopdouche komt. Wanneer u dit zoveel mogelijk wilt voorkomen, kijk dan naar een douchewand van minimaal 110 cm breed. Hoe breder de douchewand, hoe minder water er langs kan gaan. Om de kans op een natte badkamer nog kleiner te maken, verkopen wij ook douchewanden met zijwanden. Dit is een korte wand dat de open kant van de inloopdouche iets meer afsluit.

Om te voorkomen dat het water via de vloer naar de rest van de badkamer stroomt, kunt u een douchedorpel op de vloer leggen. Dit is een kleine drempel dat het water binnen de doucheruimte houdt.

Waar dient de stabilisatiestang voor?

De stabilisatiestang plaatst u tussen de tegenoverstaande muur en de douchewand. De stang zorgt ervoor dat de wand niet om kan vallen en stabiel rechtop blijft staan. Douche Concurrent levert de stabilisatiestang standaard bij de douchewanden vanaf 40 centimeter breed. Om de stang te monteren, hoeft u alleen maar een gat in de muur te maken. Het glas klemt u vast aan de andere kant.

In onze webshop vindt u ook stabilisatiestangen die u aan het plafond bevestigt, in plaats van de muur.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de aanschaf van een douchewand en waar u op moet letten? Kom dan langs bij onze showroom of bel naar 010 - 230 99 34. Onze badkamerspecialisten geven u graag advies!