Badkamer ontwerpen: gratis ontwerp en voorbeelden

Liever een tekening laten maken door een specialist? Dat kan in onze showrooms! Hier kunt u een afspraak maken:

Showroom afspraak maken

De badkamer ontwerpen is gemakkelijker dan veel mensen denken, u kunt daarvoor gewoon gebruik maken van onze 3D badkamerplanner.

Gebruik de plannen om een grote of kleine badkamer te ontwerpen, afhankelijk van de ruimte die u beschikbaar heeft. U kunt stap voor stap de badkamer tekenen, aan de hand van een paar eenvoudige instructies. Dat betekent dat u daar geen specialistische kennis bij nodig heeft, terwijl het u wel een uitstekend idee biedt van de mogelijkheden bij u in huis.

De 4 verschillende stappen om de badkamer te ontwerpen zorgen ervoor dat u de afmetingen daarvan kunt opgeven, u de ruimte vervolgens kunt inrichten met de verschillende badkamermeubels, u de ruimte kunt afwerken en u die vervolgens kunt delen. Met uzelf om later nog eens terug te kijken of met anderen om naar hun adviezen te vragen. We zorgen er met de mogelijkheid om de badkamer te ontwerpen voor dat u een goed beeld krijgt van wat er mogelijk is en hoe u daar gewoon zelf voor kunt zorgen.

Klik hier om de 3D badkamerplanner te starten
Badkamer ontwerpen


Grote of kleine badkamer ontwerpen


De 3D badkamerplanner laat zich eenvoudig gebruiken, zowel voor de grote als de kleine badkamer. Heeft u een kleine en compacte badkamer en wilt u die zo slim mogelijk benutten? Net als bij een grotere badkamer is het verstandig om op voorhand een ontwerp te maken. Daarmee zorgt u er eenvoudig voor dat goed duidelijk wordt hoe groot een toilet, een bad of een douchecabine in de ruimte is.

Past het er allemaal in en blijft er voldoende ruimte over om er tussendoor te lopen? Het is voldoende om de afmetingen van de badkamer op te nemen, zodat u die in de planner over kunt nemen. Op die manier kunt u een grote badkamer ontwerpen en nagaan hoe het vrijstaande bad uit zal komen of het ontwerp maken voor een kleine badkamer. Gebruik de hoeken voor de douche, het toilet en bijvoorbeeld de wastafel. Past er ook nog een bad bij? Dat is iets dat goed duidelijk wordt uit het ontwerp dat u kunt maken.


Tijdens de eerste stap van het ontwerp kunt u de afmetingen opgeven, aan hand van de basisvorm van de badkamer. Is er sprake van een vierkante ruimte? Dat is natuurlijk het meest gemakkelijk tijdens het ontwerpen, omdat het dan voldoende is om de lengte en de breedte op te geven. Gaat het bijvoorbeeld om een badkamer van 3 x 3 meter? Dit betekent 3.000 x 3.000mm. U kunt de badkamer ontwerpen in millimeters, om tot op grote nauwkeurigheid precies te kunnen bepalen hoe groot de ruimte is en welke onderdelen en badkamermeubels erin passen.

Is er geen sprake van een vierkante badkamer? Dit maakt het ontwerp iets uitdagender, al hebben we daar in de 3D badkamerplanner gelukkig alvast rekening mee gehouden. We zorgen ervoor dat er 5 verschillende ontwerp vormen beschikbaar zijn. Kies de vorm die het best overeenkomt met de badkamer zoals u die heeft of gaat krijgen in de nieuwe woning. Vervolgens kunt u voor de verschillende wanden opgeven hoe lang die zijn. Het ontwerpen van de badkamer wordt daarmee een stuk eenvoudiger, omdat u daarvoor niet zelf een volledige plattegrond hoeft te schetsen.Start direct met het ontwerpen van uw droombadkamer!


In 4 stappen ontwerpen, inrichten, afwerken en delen

Dat was de eerste belangrijke stap die u dient te zetten om de badkamer te kunnen ontwerpen. We zorgen er met 4 stappen voor dat u hier eenvoudig doorheen kunt gaan:

1. Ruimte selecteren 2. Badkamer inrichten 3. Betegelen 4. Badkamer delen
Na de eerste stap heeft u de ruimte geselecteerd, zodat u aan de slag kunt met het daadwerkelijk ontwerpen van de badkamer. Tijdens de tweede stap is het van belang om de ruimte te gaan inrichten. U heeft de keuze uit een groot aantal verschillende elementen, die u kunt gebruiken om de badkamer helemaal naar wens samen te stellen.

Dat begint met de ramen en deuren, net als de wanden. Het zijn de bouwkundige elementen, die ervoor zorgen dat u de ruimte na kunt maken die u thuis heeft of die gebouwd wordt in de nieuwe woning. Het is verstandig om hier wat tijd in te steken, zodat u er daarmee voor zorgt dat u de badkamer op de juiste manier kunt ontwerpen. Indien de meubels er vervolgens goed inpassen kunt u er vanuit gaan dat dit in de echte badkamer ook het geval zal zijn.

Het daadwerkelijke inrichten van de badkamer begint vervolgens met een keuze uit de baden. Wilt u graag een bad in de badkamer? U heeft online de keuze uit een breed assortiment met baden, waarvan u de afmetingen kunt gebruiken om het bad op te nemen in het ontwerp. Bekijk of het lukt om er een bad in te plaatsen, zodat u na een dag hard werken lekker ontspannen thuis kunt komen. Vervolgens kunt u kijken naar bijvoorbeeld de closets en bidets. Dit zijn de toiletten, die in de meeste gevallen niet mogen ontbreken.

Tip: is er sprake van een afzonderlijk toilet naast de badkamer? Dan is het natuurlijk niet nodig om het toilet mee te nemen in het ontwerp. U kunt immers de badkamer ontwerpen als afzonderlijke ruimte in de woning.

Zodra u een eventueel bad en het toilet geplaatst heeft in de ruimte kunt u kijken naar de douchebakken en de douchecabines die er beschikbaar zijn. Opnieuw heeft u online de keuze uit een groot aantal modellen douches, waarmee we er graag voor zorgen dat u de douche af kunt stemmen op uw specifieke wensen. Vindt u het bijvoorbeeld van belang dat het gaat om een inloopdouche met voldoende ruimte of kiest u liever voor een cabine die u eenvoudig kunt plaatsen? U kunt de badkamer ontwerpen om na te gaan hoe groot de douche kan zijn die u wilt plaatsen. Bekijk de douchewanden en de inloopdouches om inspiratie op te doen en na te gaan wat er in de ruimte past. Op die manier krijgt u een goed beeld van hoe het ontwerp van de badkamer er bij u thuis uit kan gaan zien.

Een ander element dat in het badkamerontwerp niet mag ontbreken is de wastafel. U kunt online de verschillende wastafels bekijken, net als de complete badkamermeubels waar ze vaak al inzitten. Op die manier krijgt u een beeld van de verschillende mogelijkheden, net als met de wastafelsets met spiegel en de wastafelsets met een spiegelkast. Vergelijk die opties met de losse spiegels die er beschikbaar zijn, zodat u aan de hand daarvan kunt zien wat in het geval van uw badkamer de beste keuze is. Door de badkamer te ontwerpen wordt het ineens veel tastbaarder, waardoor u daar gemakkelijker een keuze in kunt maken.

Tenslotte is het verstandig om goed te kijken naar de kasten die er beschikbaar zijn, u moet immers voldoende ruimte hebben om de handdoeken en andere spullen in de badkamer op te kunnen bergen. Elementen zoals de kranen en verwarming komen hier nog niet aan bod, maar het is natuurlijk wel belangrijk om ook daar rekening mee te houden.

Op die manier kunt u een complete badkamer ontwerpen met onze 3D badkamerplanner, door die tijdens de tweede stap van het proces in te richten. Schuif met de verschillende meubels voor in de badkamer of kies een kleinere of een grotere maat, afhankelijk van de ruimte die u beschikbaar heeft. Het gaat gelukkig nog niet om een definitief ontwerp van de badkamer, zodat u daar op uw gemak mee aan de slag kunt om na te gaan wat er wel of niet in past.

3D badkamerplanner voor uw badkamerrenovatie

De 3D badkamerplanner kunt u gebruiken om een nieuwe badkamer te ontwerpen of om na te gaan wat er mogelijk is met een grondige renovatie. Bent u de tegels op de wanden zat en wilt u er daarnaast meteen voor zorgen dat u nieuw meubilair in de badkamer kunt gebruiken? Tijdens de derde stap van het ontwerp heeft u de mogelijkheid om nieuwe tegels uit te zoeken. Op die manier krijgt de badkamer een totaal andere uitstraling en lukt het om zelf te bekijken wat dit doet met de manier waarop de ruimte oogt.

Tijdens een badkamerrenovatie kunt u er met nieuwe tegels op de wanden en de vloer bijvoorbeeld voor zorgen dat de ruimte groter zal lijken of dat u de mogelijkheid heeft om die beter aan te laten sluiten bij het interieur van de rest van de woning. Welk doel u ook voor ogen heeft, door de badkamer te ontwerpen zorgt u er eenvoudig voor dat u een beter beeld krijgt van wat er mogelijk is en wat er bijvoorbeeld met de tegels op de wand dient te gebeuren.

Het is om die reden bijvoorbeeld verstandig om de complete badkamer bij ons in de website te bekijken. We zorgen er daarmee voor dat u eenvoudig inspiratie op kunt doen, door na te gaan hoe anderen ervoor hebben gezorgd dat de verschillende elementen goed op elkaar aansluiten en één geheel vormen. Het ontwerpen van een badkamer hoeft niet moeilijk te zijn, mits u ervoor zorgt dat u goed weet welke sfeer u wilt creëren en welke meubels erin dienen te komen. Zodra u dat eenmaal weet wordt het ontwerp een stuk gemakkelijker.

Veel klanten die zelf een badkamer ontwerpen maken gebruik van de complete badkamers om inspiratie op te doen. Ze zorgen er daarmee voor dat ze een goed beeld hebben van wat er mogelijk is en hoe de verschillende elementen op elkaar in kunnen spelen. Vervolgens tekenen ze de ruimte en schuiven ze met de verschillende meubels. Door daar vervolgens de tegels aan toe te voegen gebruiken ze de 3 stappen om een badkamer te ontwerpen. De 4e en laatste stap biedt de mogelijkheid om het ontwerp dat u heeft gemaakt te delen, zowel met uzelf als met anderen om ook naar hun adviezen te vragen.

Zelf uw badkamer ontwerpen

Wilt u zelf uw badkamer ontwerpen? Dat kan met onze badkamerplanner. We maken het u in de 4 verschillende stappen graag eenvoudig, het ontwerpen van een badkamer hoeft niet lang te duren en levert aan de andere kant wel meteen resultaat op. In de laatste stap heeft u de mogelijkheid om het ontwerp te delen. Uiteraard kunt u ook ons het ontwerp toesturen, zodat we met u kunnen meekijken. We adviseren graag over het ontwerp van de badkamer en de manier waarop u dat werkelijkheid kunt laten worden.

Tijdens de vierde stap van het ontwerpen van de badkamer heeft u de mogelijkheid om uw gegevens in te voeren. Het gaat in ieder geval om uw naam, het adres, een telefoonnummer en uw e-mailadres. Dit laatste hebben we nodig om het ontwerp daadwerkelijk aan u te kunnen toesturen. We zorgen ervoor dat u het ontwerp ontvangt, zodat u daar nog eens rustig naar kunt kijken. Bovendien heeft u op die manier de mogelijkheid om het ontwerp dat u maakte te delen met anderen. u kunt zelf uw badkamer ontwerpen en hen vervolgens om advies vragen, om na te gaan wat zij vinden van de keuzes die u heeft gemaakt.

Hoe u de badkamer ook wilt ontwerpen, we zorgen er met de 4 stappen voor dat alle belangrijke elementen aan bod komen. We zorgen ervoor dat u eenvoudig de ruimte kunt selecteren en kunt rekenen, om vervolgens de verschillende meubels voor de badkamer te plaatsen. Tijdens de derde stap van het ontwerp kunt u de tegels kiezen, om het ontwerp tijdens de 4e stap eenvoudig te kunnen delen. Op die manier kunt u in 4 stappen met onze 3D badkamerplanner zelf een badkamer ontwerpen en er daarmee voor zorgen dat goed duidelijk wordt hoe uw droombadkamer eruit kan komen te zien.