Badkamer renovatie: waar moet u op letten?

De badkamer is lange tijd puur een praktische ruimte geweest. Design stond hier vaak op de laatste plaats. Maar de laatste jaren is dit langzaamaan veranderd. We willen er meer kunnen ontspannen, we willen ons er fijn voelen. Hoe een badkamer er dan uit moet zien, is heel persoonlijk. Bevalt het design van de badkamer niet meer? Dan is dat een goede reden voor een badkamer renovatie. Het kan ook zijn dat de badkamer gewoon oud is en aan vervanging toe.

Bij een badkamer renovatie komt veel kijken. Het is vaak een groot project en er zijn veel dingen waar u op moet letten. Op deze pagina vertellen we meer over de badkamer renovatie. Van tips voor de verbouwing tot aan de kosten die hierbij komen kijken.

Bent u op zoek naar persoonlijk advies? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze badkamerexperts. Wij geven u advies en zorgen ervoor dat uw nieuwe badkamer aan al uw wensen voldoet. Zo maken we bijvoorbeeld een ontwerp in 3D, zodat u meteen een beeld heeft van de mogelijkheden.

Maak direct een afspraak!

Badkamer renovatie tips

 

 

Stap 1: Inspiratie opdoen

Wanneer u de badkamer gaat renoveren, is het belangrijk om dit goed aan te pakken. De eerste stap van de badkamer renovatie is daarom het verzamelen van ideeën. Laat u inspireren door de vele voorbeelden die op het internet te vinden zijn. Kom er zo achter welke ontwerpen u mooi vindt, waar de badkamer aan moet voldoen en welke sfeer de badkamer moet hebben. Op zoek naar inspiratie? Op onze badkamer inspiratie pagina vindt u allerlei leuke en bijzondere ideeën, voorbeelden en trends op het gebied van de badkamer.

Laat u inspireren


Inspiratie voor een badkamer renovatie

 


 

Stap 2: De voorbereiding voor de badkamer renovatie

Nadat u voldoende inspiratie heeft opgedaan is het tijd om te beginnen aan de voorbereidingen. Er komt namelijk een hoop bij een badkamer renovatie kijken. Denk aan persoonlijke wensen die u nu heeft, maar vergeet ook niet naar de toekomst te kijken. Wordt het gezin straks uitgebreid? En is de badkamer straks ook nog praktisch, wanneer u ouder wordt?

Maak voor uzelf een handige checklist, waarin u alles noteert wat u graag in de badkamer wilt hebben. Wat zijn precies uw wensen? Maar ga ook de technische zaken na: wilt u een stopcontact in de badkamer? Moeten er leidingen verlegd worden? Zorg dat u in deze stap een volledig beeld krijgt van uw nieuwe badkamer.


Checklist voor het renoveren van de badkamer

 


 

Stap 3: Het ontwerp maken

Nu u weet waar de nieuwe badkamer aan moet voldoen, is het tijd om een ontwerp te maken. Met het ontwerp geeft u elk element in de badkamer een plek en bepaalt u het design voor de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld via onze online 3D badkamerplanner of kom langs in onze showroom. Onze medewerkers helpen u graag bij het design met geavanceerde 3D software. Als u online een afspraak maakt, kunt u de checklist uit de stap 2 meesturen met het formulier. Zo weten wij precies wat uw wensen zijn. Snuffel ook alvast rond in onze webshop en zoek uw douche, badkamermeubel en ander sanitair uit.

Ontwerp uw eigen badkamer


Badkamerontwerp

 


 

Stap 4: Realisatie van het ontwerp

De volgende stap van de badkamer renovatie is het realiseren van uw ontwerp. Het is tijd om aan de slag te gaan en uw droombadkamer werkelijkheid te laten worden. De installateurs zijn ingepland en kunnen aan de slag. Leidingwerk wordt eventueel verplaatst, de tegels gelegd en het sanitair geïnstalleerd. Nog even wachten, de badkamer is bijna klaar voor gebruik!

Tip: Als u zelf handig bent, kunt u kosten besparen door sommige delen van de badkamer renovatie zelf aan te pakken. Twijfelt u? Laat dan altijd een specialist komen, zodat u zeker weet dat u later geen problemen krijgt.


Uitvoeren van het badkamerontwerp

 


 

Stap 5: Genieten van uw droombadkamer!

De laatste stap is gelukkig de makkelijkste stap en de leukste: genieten van uw nieuwe droombadkamer! De badkamer renovatie is helemaal volgens plan verlopen en alle elementen die u graag ik de badkamer wilde hebben zijn met succes geplaatst. Die prachtige douchecabine, het comfortabele ligbad en die luxe dubbele wastafel zijn klaar voor gebruik. Tijd dus om te ontspannen en te relaxen!


Droombadkamer

 


 

Kosten badkamer renovatie

Een badkamer renovatie is een hele investering, wat hoog in de kosten kan lopen. Ook om deze kosten in de hand te houden is een goede voorbereiding belangrijk. Kijk van te voren dus goed naar uw wensen en uw budget. Gelukkig zijn er veel verschillende keuzes die u kunt maken, om de kosten laag te houden.

Een gemiddelde badkamer renovatie kost tussen de 5000,- en 7500,- euro. Hierbij worden de waterleidingen vervangen en eventueel omgelegd, er wordt een vloer van hoge kwaliteit geplaatst en er is budget voor goed sanitair voor een mooie prijs, zoals een inloopdouche of een ligbad.

De prijs van een badkamer renovatie hangt erg af van het sanitair dat u kiest. Zo kunt u kiezen voor duurdere design producten, voor sanitair voor de budget badkamer en alles wat er tussenin zit. Bij Douche Concurrent vindt u sanitair voor elk budget, zodat u de kosten van de renovatie voor een groot deel zelf in de hand heeft.

Bekijk ons assortiment

Badkamer renovatie tips:

  1. Probeer verschillende inrichtingen uit met een 3D badkamerplanner. Vergeet ook niet na te denken over de verlichting!
  2. Kies voor goed sanitair. Een badkamer kan wel zo’n 20 jaar mee gaan. Met sanitair van A-kwaliteit heeft u nog langer plezier van uw droombadkamer.
  3. Gebruikt u uw oude leidingen? Check deze leidingen dan goed op lekkages, scheuren of barsten. Nadat de badkamer klaar is, kunt u daar niet meer bij.

 


 

Persoonlijk advies nodig? Maak een afspraak!

Bij zo’n groot project is het fijn om persoonlijk advies te krijgen. Wij helpen u graag bij uw badkamer renovatie en denken met u mee over de inrichting. In onze showroom maken we bijvoorbeeld samen met u een 3D badkamer, zodat u meteen een goed beeld heeft van de mogelijkheden. Maak vrijblijvend een afspraak! Wij nemen zo snel mogelijk contact op om de afspraak met u af te stemmen.

* Verplichte velden