Badkamerkast

Bent u op zoek naar een nieuwe badkamerkast? Bij Douche Concurrent vindt u een uitgebreid assortiment, zodat er zeker een optie voor u tussen zit. Vaak is een badkamerkast hoog of halfhoog. Verder valt een hangende variant onder de mogelijkheden. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte in uw badkamer. Let bij het kopen op de hoogte en de breedte, zodat u zeker weet dat het in de ruimte past. Benieuwd welke varianten er zijn? Bekijk dan snel ons assortiment hieronder!

Wat voor badkamerkast zoekt u?

23 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

23 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

Wilt u een badkamerkast kopen?

Met dank aan ons uitgebreide assortiment heeft u genoeg keus, waardoor het makkelijker wordt om een variant naar wens te vinden. Zo kunnen wij u voorzien van een mooie hangende badkamerkast of een kast die hoog is. Het ruime aanbod betekent dat u de keuze heeft uit vele soorten.

De meest voorkomende afmeting is een badkamerkast van 160 centimeter hoog en 35 centimeter diep. Op zoek naar een variant die nog hoger is of bent u gebonden aan een maximale breedte? Blader door ons uitgebreide assortiment en maak gebruik van de filters, om er zo een goed beeld van te krijgen. Op eenvoudige wijze een prachtige badkamerkast kopen? Dat doet u bij Douche Concurrent!

Badkamerkasten geheel naar wens

Een kolomkast creëert op een eenvoudige manier meer opbergruimte. Doordat het een verticale badkamerkast betreft, hoeft u niet veel ruimte in te leveren. Dit is vooral erg handig voor kleinere badkamers! Zo is er toch een grote opbergcapaciteit, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.

De meeste producten uit ons assortiment zijn gemaakt van MDF, wat vochtbestendig en makkelijk te onderhouden is. U kunt dit materiaal het best afdoen met een zachte droge doek. Eén keer per twee weken kunt u het product schoonmaken met een vochtige doek. Hetzelfde geldt voor de materialen MFC, eiken en melamine.

Als u een nieuwe badkamerkast wil kopen, dan heeft u de keuze uit verschillende kleuren. Zo kunt u het product gemakkelijk laten matchen met de rest van uw badkamer. Een optie die in vrijwel alle ruimtes zal stralen, dat is de witte variant. Met het aanschaffen van deze kleur zit u dus altijd goed! Heeft u behoefte aan sfeer en warmte in de ruimte? Dan raden wij aan om een kast met houtkleur te overwegen. Verder kunt u ook kiezen voor een grijze of zwarte badkamerkast, wat vaak een stoere en elegante look creëert. Dit zal helemaal tot zijn recht komen in combinatie met een zwart bad.

Badkamerkast hoog: een populaire keuze

Denkt u erover na om een badkamerkast van hoog formaat te kopen? Dan zijn er verschillende opties beschikbaar. Het meest voorkomende formaat is de variant van 160 centimeter hoog. Dit is een erg handige afmeting, want op deze manier blijft er zowel onder als boven het product genoeg ruimte over. Zo oogt de hoge kast niet massief in de ruimte, maar heeft u toch genoeg ruimte om uw spullen in op te bergen.

Beschikt u over een hoog plafond? Dan is het natuurlijk aan te raden om een variant aan te schaffen met een lengte van 170 centimeter, of misschien wel 180 centimeter. Op deze manier ontstaat er nog meer opbergruimte in de badkamer, zonder dat het te veel plek inneemt.

Heeft u liever geen hoge badkamerkast? Dan is er ook nog de mogelijkheid om de halfhoge variant aan te schaffen. Deze zijn beschikbaar in de maten 104 centimeter of 151 centimeter hoog. Deze kasten zijn vaak dieper dan een hoog model, namelijk 42 centimeter. Hierdoor kunt u er, ondanks het feit dat het halfhoog is, toch veel spullen in opbergen.

Badkamerkast hangend: moderne en luxe oplossing

Om de ruimte op een eenvoudige manier een stijlvolle look te geven, kunt u een stijlvolle hangende badkamerkast aanschaffen. Dit oogt luxe en er komt extra ruimte vrij onder de kast zelf. Heeft u bijvoorbeeld veel handdoeken? Dan kunt u ervoor kiezen om er een mand onder te plaatsen waarin u deze opbergt. U kunt het natuurlijk ook vrij laten. Dit zal ervoor zorgen dat de vloer eronder eenvoudig schoon te houden is. Bovendien zal uw badkamer er nog ruimer door lijken!

Een hangende badkamerkast is makkelijk te installeren

Heeft u twee linkerhanden? Dat is geen probleem! Een hangende badkamerkast is gemakkelijk te installeren. Ze zijn allemaal voorzien van een erg duidelijke handleiding. Bovendien wordt het product voorgemonteerd geleverd, zodat u niet veel tijd kwijt zal zijn aan het geven van een mooie plek! U kunt zelf kiezen of u het links of rechts van uw badkamermeubel plaatst.

Welke verschillende modellen zijn er?

Een variant naar wens kopen hoeft niet moeilijk te zijn. Sterker nog, bij Douche Concurrent maken wij het u zo makkelijk mogelijk. Zo zijn er modellen beschikbaar die voorzien zijn van één deur. Dit heeft als voordeel dat u al uw producten in één oogopslag kunt zien. U hoeft niet verschillende deurtjes open te trekken om iets te kunnen vinden. Heeft u toch liever meerdere deuren? Dan zijn er ook voldoende handige badkamerkasten verkrijgbaar met twee deuren.

Ook zijn er varianten beschikbaar waar plankjes in zitten. Dit zorgt voor nog meer overzicht en ruimte voor uw producten! Deze indelingen zijn vooral handig als meerdere personen in het huishouden gebruikmaken van de badkamerkast. Zo kunnen spullen eenvoudiger verdeeld worden en heeft ieder bijvoorbeeld een eigen sectie.

Een nieuwe badkamerkast kopen bij Douche Concurrent

Weet u nog niet zeker welke badkamerkast u wilt kopen? Of wilt u inspiratie opdoen voor de rest van uw badkamer? Breng dan een bezoekje aan één van onze showrooms! Zo kunt u de producten goed bekijken en krijgt u advies van onze specialisten. Zo wordt het makkelijk om uw droombadkamer realiseren. Zien we u snel in Schiedam of Beverwijk?

Veelgestelde vragen over badkamerkasten

Badkamerkast: waar moet je op letten?

Wat vooral het belangrijkst is op het moment dat er een badkamerkast gekocht wordt, is het kijken naar de afmetingen. Het product moet natuurlijk wel passen in uw badkamer! Bedenk bijvoorbeeld eerst of u een vierkant model wil ( 40 bij 40 of 35 bij 35 centimeter) of een rechthoekige vorm (40 bij 35 centimeter). Vervolgens kunt u kijken naar de hoogte. Hoe hoger uw plafond, hoe hoger de kast kan zijn. Er zijn opties beschikbaar tussen de 104 centimeter en 180 centimeter.

Verder moet u natuurlijk kijken naar de kleur. Wij raden u aan om de kast te laten matchen met het badkamermeubel. Zo wordt er één geheel gecreëerd in de ruimte.

Wat is de perfecte hoogte van een badkamerkast?

Wat de perfecte hoogte is voor een badkamerkast, is natuurlijk deels afhankelijk van uw badkamer. Zelfs als het plafond hoog is, maar de badkamer zelf klein is, kan een hoge badkamerkast heel fors lijken. Het past dan dus wel, alleen oogt het niet mooi. Als uw badkamer dus klein is, raden wij aan om voor een halfhoge badkamerkast te gaan. Als uw badkamer gemiddeld is, dan is een hoogte van 160 centimeter perfect. Deze wordt ook veruit het vaakst gekozen. Heeft u een ruime badkamer? Dan kunt u gemakkelijk een kast kwijt van 180 centimeter hoog. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om voor een kleinere afmeting te gaan, en er dan twee te plaatsen.

Welke soorten badkamerkasten zijn er?

Er bestaan halfhoge of halfhoge varianten als we het hebben over badkamerkasten. Het verschil zit dus in de hoogte van het product. Verder kunt u ook nog kiezen uit een variant met één deur of twee deuren. Als u kiest voor één deur, dan kunt u in één oogopslag zien wat er in de badkamerkast staat. Als u kiest voor twee deuren, dan kunnen gezinsleden producten gescheiden opbergen.

Van welk materiaal is een badkamerkast gemaakt?

Een badkamerkast is vaak gemaakt van MDF. Dit is een materiaal dat opgebouwd is uit kleine houtvezels. Ondanks dat hout vaak niet wordt gebruikt voor een badkamer, is MDF toch geschikt voor vochtige ruimtes. Het is namelijk vochtbestendig. Verder zijn er nog badkamerkasten beschikbaar in de materialen MFC, melamine en eiken. Alle vier zijn geschikt om geplaatst te worden in de badkamer.