Kolomkast

Een kolomkast is een praktische toevoeging in uw badkamer. Hiermee maakt u gebruik van de hoogte van uw badkamer, zodat er in de breedte weinig ruimte in beslag wordt genomen. Bij Douche Concurrent vindt u een uitgebreid assortiment aan halfhoge en hoge kolomkasten. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk ons volledige aanbod hieronder!

37 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Sorteer op

37 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Sorteer op

Het voordeel van kolomkasten

Met een kolomkast kunt u veel van uw spullen netjes opbergen. Het voordeel van deze soort badkamerkast is dat het een verticale vorm heeft. Dit maakt het een efficiënte oplossing, zeker voor kleinere ruimtes. U kunt er van alles in kwijt, zoals handdoeken en andere artikelen. Ook heeft u genoeg plaats voor uw shampoo en verzorgingsproducten.

Douche Concurrent heeft veel verschillende kolomkasten in het assortiment. Zo hebben we hoge modellen, maar ook halfhoge varianten. Bedenk van tevoren hoeveel ruimte u nodig heeft en hoe deze eruit moet zien. Stem uw kolomkast bijvoorbeeld af op het badkamermeubel om er een mooi geheel van te maken. Heeft u die nog niet aangeschaft? Kijk dan eens voor een mooie badkamermeubel set waar een kolomkast bij in zit.

Opbergruimte in de badkamer: kolomkast met de juiste indeling

Wilt u er zeker van zijn dat u uw spullen goed op kunt bergen? Kijk dan naar de indeling van de kolomkast. Bij de meeste modellen kunt u zien hoeveel plankjes er aan de binnenkant zitten. Zijn dit er bijvoorbeeld vier of meer? Dan heeft u meer mogelijkheden wat betreft de indeling dan wanneer dit er drie of minder zijn. Bij een kleiner aantal plankjes kunt u daarentegen grotere spullen kwijt, omdat ieder vak wat hoger is. Het ligt dus een beetje aan de spullen in uw badkamer welke kolomkast het meest geschikt is.

Verder heeft u keus in het aantal deurtjes. Ziet u het liefst al uw spullen in één oogopslag? Dan raden wij een kolomkast aan met één deur. Anders is een model met twee deuren ook een mogelijkheid.

Een hoge of halfhoge kolomkast in uw badkamer?

Qua hoogte kunt u kiezen uit twee categorieën: hoog en halfhoog. De hoge kolomkast is een smal model, waarmee u optimaal gebruik kunt maken van de hoogte van uw badkamer. Welke afmetingen het best passen, zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte. Kolomkasten met een hoogte van 160 centimeter zijn het meest populair. Heeft u liever een groter of juist kleiner model? U vindt ze bij ons met een hoogte tot 180 centimeter.

De halfhoge kolomkast vormt ook een uitstekende keuze voor in de badkamer. Deze is wat lager dan de hoge varianten. Deze kolomkasten zijn ongeveer een meter hoog. Uiteraard bieden ze nog steeds voldoende opbergruimte! Ze zijn vaak wat dieper, wat compenseert voor de beperkte hoogte.

Zwevende kolomkasten voor de badkamer

De meeste kolomkasten voor de badkamer zijn zwevend. Dit houdt in dat ze aan de muur bevestigd worden. Hierdoor houdt u niet alleen boven, maar ook onder de kast ruimte over. De vloer eronder is dus vrij. Het voordeel hiervan is dat u er makkelijk onder schoon kunt maken. Daarnaast is het mogelijk om er iets onder te plaatsen, waar u anders geen plek voor had gehad. Denk hierbij aan een wasmand of een afvalemmer.

De ideale kleur en afwerking van de kolomkast

Naast de praktische kant, is ook het uiterlijk van de kolomkast een belangrijk onderdeel. In ons assortiment vindt u een hoop verschillende opties. Gaat u bijvoorbeeld voor een eenvoudig te combineren kleur als zwart en wit? Of past een houttint beter bij uw smaak? In dat geval kunt u kiezen tussen diverse soorten, waaronder walnoot en eiken. Kijk daarnaast naar een goede match: het is de bedoeling dat de kolomkast en badkamer een mooie combinatie vormen.

Verder is de afwerking van invloed op de uitstraling én op het onderhoud. Een hoogglans kolomkast straalt luxe uit, maar moet wel regelmatig gepoetst worden. Hier zijn vingerafdrukken en andere vlekken namelijk wat sneller op te zien. Bij een matte afwerking is dit wat minder. Met deze soort kolomkast in de badkamer oogt het interieur bovendien wat stoerder.

Kolomkast kopen bij Douche Concurrent

Een geschikte kolomkast vinden bij Douche Concurrent? U kunt ze allemaal online zien, maar ook in onze showrooms staan een aantal modellen. Zo kunt u ze ook in het echt bekijken. Daarnaast maken we het kopen van uw favoriet zo eenvoudig mogelijk. Wanneer u de gewenste kolomkast bestelt, maken wij de verzending zo snel mogelijk in orde. Dat betekent dat u snel uw nieuwe aankoop in huis heeft!

U betaalt bij ons een scherpe prijs, terwijl u tegelijkertijd kunt rekenen op goede kwaliteit. Wij zorgen voor een uitstekende verhouding tussen de twee. Blader dus op uw gemak door onze kolomkasten. Heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Samen zorgen wij er graag voor dat u de perfecte kolomkast kunt vinden!

Veelgestelde vragen over kolomkasten

Wat is een kolomkast?

Een kolomkast, ook wel badkamerkast genoemd, heeft de vorm van een kolom. Ze dienen als extra opbergruimte, zodat u al uw spullen gemakkelijk een eigen plekje kunt geven. De kasten zijn vaak slank en hoog, waardoor ze niet veel ruimte in beslag zullen nemen. Dit zorgt ervoor dat ze ook in kleinere badkamers geplaatst kunnen worden. Een ideale manier dus om uw handdoeken op te bergen, zonder dat er teveel ruimte verloren gaat!

Hoe breed mag mijn kolomkast zijn?

Het is natuurlijk belangrijk dat uw kolomkast in uw badkamer past. Om deze reden is het van belang om te kijken naar de breedte van het product. Veruit de meeste varianten hebben een breedte van 35 centimeter. Deze zijn dus geschikt voor de gemiddelde badkamers. Voor een kleinere badkamer is een kolomkast van 30 centimeter geschikt en voor een ruime kamer 40 centimeter.

Welke kolomkast kiezen?

Allereerst is het belangrijk om te kijken hoeveel ruimte u heeft in de badkamer. Als u een kleinere badkamer heeft, dan raden wij u aan om vooral te kijken naar een kolomkast met een breedte van 35 centimeter. Heeft u een ruime badkamer? Dan is het misschien interessant om 2 kasten aan te schaffen, 1 aan iedere kant van het meubel. Verder zijn er verschillende kleuren beschikbaar. Kijk dus naar de rest van uw badkamer, bijvoorbeeld het badmeubel, en bepaal of grijs, hout, wit of zwart erbij past. Ook het materiaal kan doorslaggevend zijn. Gaat u voor eiken, MDF, MFC of toch melamine?