Badkamertrends

We zien elk jaar weer nieuwe badkamertrends opkomen. De laatste badkamertrends laten zien dat we graag een functionele en praktische badkamer willen, voorzien van moderne, technische snufjes. Ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Wij hebben 5 belangrijke badkamertrends van dit jaar voor u op een rijtje gezet.

1. De industriële badkamer

De industriële badkamer is dé badkamerstijl van dit moment. Robuust en stoer, met ruwe materialen en sterke contrasten. Beton is één van de hoofdrolspelers in deze stijl. In combinatie met ruw hout geeft dit al snel de industriële look waar we voor willen gaan. Wissel dit af met kleine witte tegels voor extra contrast.

Maak uw industriële badkamer af met mat zwarte kranen en douchewanden met zwarte frames. Combineer het zwart met verschillende grijstinten en wit. En gebruik textiel, accessoires en planten voor extra kleur in de badkamer.

 

Industriële badkamer
Industriële badkamer

 

2. Nissen in de muur

Heeft u een kleine badkamer, maar wilt u toch makkelijk uw spullen op kunnen bergen? Dan zijn nissen in de muur de ideale oplossing voor u. Ook op dit moment past deze trend prima in onze trendy badkamers. Daarnaast ziet het er niet alleen stijlvol en speels uit, het is ook nog eens erg praktisch. Handig bijvoorbeeld in de douche of boven het toilet!

Nissen in de muur

 

Nissen in de muur
Nissen in de muur

 

3. Duurzaamheid: waterbesparende kranen

Water besparen scheelt in de portemonnee, maar we willen er vaak niet korter voor douchen. Toch willen we graag zuiniger met het water omgaan. Gelukkig zien we steeds meer waterbesparende kranen en douchekoppen op de markt.

De producten zorgen ervoor dat er minder water wordt gebruikt, terwijl u er zelf niets van merkt. De waterstraal blijf namelijk hetzelfde, zodat u kunt douchen zoals u gewend bent. Dit bespaart u een hoop water, maar ook gas, aangezien er minder water wordt opgewarmd.

 

4. Hotelervaring in eigen huis

Het wordt steeds makkelijk om de hotelervaring in huis te halen. Denk maar aan boxsprings in de slaapkamer. De badkamertrend nu is om deze uitstraling ook naar de badkamer vertalen. We zien namelijk dat hoofddouches steeds luxer en strakker worden vormgegeven. Zo komen er steeds meer regendouches voor verschillende budgetten op de markt. Ook met een dubbele wastafel en een strak badkamermeubel waant u zich elke dag in een prachtig luxe hotel.

Maak uw hotelervaring compleet met wellness artikelen, zoals een luxe bubbelbad of een heerlijke stoomcabine. Ook hier komen steeds meer producten van op de markt, voor een betaalbare prijs. Zo geniet u elke dag van dat heerlijke wellness gevoel.

Hotelervaring in eigen huis

 

Hotelervaring in eigen huis
Hotelervaring in eigen huis

 

5. Rijke kleuren in de badkamer

De witte kleur in huis zien we steeds minder terug, ook in de badkamer. Hiervoor zijn prachtige, rijke kleuren in de plaats gekomen. Diep blauwe en groene kleuren op de muur, de tegels, maar ook voor het sanitair zelf. Ook voor de kranen is er steeds meer keus, buiten het standaard chroom. De donkere en rijke kleuren voor een warme uitstraling, maar ook meteen voor een luxe look.

 

Rijke kleuren
Rijke kleuren

 

Volg de nieuwste badkamertrends

In de badkamertrends van nu zien we steeds meer een verschuiving van een praktische ruimte naar meer een meer luxe uitstraling, met de focus op ontspanning. Denk maar aan de hotelervaring die we steeds meer in de badkamer zoeken. We willen ook steeds meer apparatuur met handige, technologische snufjes. En dat is ook heel goed mogelijk, aangezien deze ook steeds betaalbaarder worden.

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwste badkamertrends? Houd dan ook onze blogs in de gaten. Regelmatig publiceren we leuke artikelen over sanitair en de badkamertrends van nu.