Gesloten Douchecabine

Een gesloten douchecabine kopen? Wij hebben een uitgebreid assortiment aan dichte douchecabines. Let bij het kopen van een kant en klare douchecabine op de vorm, type deur en glaskleur. Daarnaast heeft u keuze uit verschillende glasdiktes. Heeft u hulp nodig bij het kiezen? Bekijk ons advies over douchecabines.

181 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

181 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

De voordelen van een gesloten douchecabine

Het fijne aan een douchecabine die gesloten is, is het feit dat het voorkomt dat er water in de rest van de badkamer terecht zal komen. Bovendien helpt een gesloten douchecabine met dak de warmte goed vast te houden, zodat u minder last heeft van een lage temperatuur in de rest van de badkamer. Bovendien zijn er vele varianten van een douchecabine gesloten beschikbaar, zodat er gegarandeerd een perfecte optie voor u tussen zit.

De vele vormen van een dichte douchecabine

Een gesloten douchecabine met dak is beschikbaar in verschillende vormen. U kunt kiezen uit kwartrond, vierkant, vijfhoek of rechthoek. De meest gekozen variant is de vierkante douchecabine en dan met name de afmeting 90x90 centimeter. Deze heeft een klassieke uitstraling en past in vrijwel iedere badkamer.

Heeft u een kleine badkamer? Dan is een kwartronde douchecabine zeer geschikt. Deze vorm is namelijk ruimtebesparend. Er wordt door het ronde ontwerp namelijk extra loopruimte gecreëerd. Ideaal dus, als ruimte schaars is.

Ook een rechthoekige douchecabine is zeer geliefd, en met name ideaal voor de ruimere badkamers. Het is namelijk zo dat één wand iets langer is, vaak 120 centimeter. Dit is dus handig als u niet een al te brede douchecabine wilt hebben, maar toch wat ruimer dan normaal.

Een vijfhoekige douchecabine is voornamelijk stijlvol. Het is een unieke vorm, waardoor het een echte eyecatcher in uw badkamer wordt.

Het glas van een kant en klare douchecabine

Wat erg bepalend is voor de uitstraling in uw badkamer, is het glas van een kant en klare douchecabine. U kunt namelijk kiezen uit helder glas, matglas, een combinatie van helder en mat of rookglas. Allemaal zorgen ze voor een andere look in de ruimte. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat uw badkamer ruimer lijkt dan het daadwerkelijk is? Dan is helder glas hetgeen waar u naar op zoek bent. Als u veel waarde hecht aan privacy, filter dan op matglas. Vindt u beide opties belangrijk? Ook dan zijn er perfecte varianten bij Douche Concurrent voor u, namelijk helder glas met een matte strook in het midden! Bent u echt op zoek naar iets unieks? Dan raden wij u aan om te kijken naar de optie rookglas.

Verder zijn er nog verschillende glasdiktes waar u uit kunt kiezen. Het varieert tussen 4 millimeter dik en 10 millimeter dik. Vrijwel alle beschikbare opties beschikken over veiligheidsglas. Welk dikte u ook kiest, u zult dus altijd veilig zijn!

Een douchecabine die gesloten is: de beschikbare kleuren

Het is natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een kleur die bij uw badkamer past, als u een douchecabine aanschaft die gesloten is. Bij Douche Concurrent hebben wij een aantal kleuren beschikbaar, zodat u zeker weet dat het mooi bij de rest van het sanitair zal staan. Zo zijn er bijvoorbeeld cabines beschikbaar in klassiek chroom. Dit is een keuze die in vrijwel iedere badkamer mooi zou staan. Deze kleur zal gegarandeerd een lange tijd meegaan, want u zult het niet zat worden. Het is een kleur die vaak voorkomt in andere onderdelen van de badkamer, zoals bijvoorbeeld de deurhendels en de kranen. Wilt u een elegant model? Dan is een zwarte douchecabine zeer geschikt. Dit is een erg chique en stoere keuze. Bovendien past het bij verschillende badkamerstijlen. Zo zien we het vaak terug in industriële badkamers, waar het erg stoer oogt. Ook wordt het vaak gebruikt in moderne badkamers en hier staat het juist weer elegant. Als u voor een zwarte douchecabine kiest, raden wij u aan om deze kleur vaker terug te laten komen in de ruimte. Zo ontstaat er één geheel.

Een moderne keuze: een losse douchecabine

Een losse douchecabine is een zeer moderne keuze voor in uw badkamer! Het zorgt er namelijk voor dat u niet vastzit aan een douchebak. Veel gesloten douchecabines bij Douche Concurrent kunnen op de tegels gemonteerd worden. Erg praktisch en daarnaast oogt het zeer stijlvol! Zo hoeft u zich ook geen zorgen te maken of de cabine wel past op de douchebak. Het is alleen een kwestie van installeren op de vloer, alles dichtkitten en u kunt er gebruik van maken!

Ook is dit erg handig als u een laag plafond in uw badkamer heeft. Een douchebak, en dan met name een hoge variant, kan ervoor zorgen dat het geheel net iets te hoog wordt. Dit kan erg vervelend zijn! Gelukkig hoeft u zich hier geen zorgen om te maken met een losse douchecabine.

Een gesloten douchecabine met dak

Als u graag in één keer helemaal klaar wilt zijn, dan is het aan te raden om eens een gesloten douchecabine met dak te bekijken. Het is namelijk zo dat de hoofddouche dan al in het dak verwerkt zit. U hoeft daardoor geen aparte doucheset aan te schaffen! Het enige wat u hoeft te doen, is alles in elkaar zetten en u kunt direct genieten van een heerlijk warme douche. Bovendien ziet een douchecabine met dak er erg stijlvol uit. Het is namelijk helemaal afgewerkt. Ook blijft alle warmte zo in de cabine, wat natuurlijk een groot voordeel is.

Gesloten douchecabine kopen?

Een gesloten douchecabine aanschaffen kan bij Douche Concurrent gemakkelijk online! Aan de linkerkant vindt u filters, zodat u alleen maar resultaten te zien krijgt waar u naar op zoek bent. Toch liever advies van een specialist ontvangen? Dan zien we u graag in één van onze showrooms in Beverwijk of Schiedam.

Veelgestelde vragen over gesloten douchecabines

Voor welke badkamers is een gesloten douchecabine geschikt?

Een gesloten douchecabine kan in vrijwel iedere badkamer geplaatst worden. De kans is dus groot dat het ook in uw badkamer kan! Er zijn namelijk douchecabines die op de tegels gemonteerd kunnen worden, maar ook douchecabines voor een douchebak. Daarnaast zijn er een boel afmetingen en vormen beschikbaar, waardoor het zowel in een grote als kleine badkamer zal passen. Verder zijn er verschillende kleuren beschikbaar, waardoor het ook qua stijl in vele badkamers past. Wilt u er zeker van zijn dat we de afmetingen hebben die u zoekt? Selecteer dan de juiste filters aan de linkerkant.

Welke afmeting moet ik kiezen?

De juiste afmeting bepalen kan soms een lastige klus zijn. De standaard maten van een douchecabine zijn 90 bij 90 centimeter. Dit is dus een geschikte afmeting voor een normale badkamer. Er zijn echter ook douchecabines beschikbaar met een maat van 80 bij 80 centimeter. Als u dus niet veel ruimte heeft, kunt u hiervoor kiezen. Heeft u juist een ruime badkamer? Kijk dan naar een afmeting van 100 of 120 centimeter.

Ook de vorm kan veel invloed hebben. Als u een kleine badkamer heeft en toch een afmeting van 90 bij 90 centimeter wilt kiezen, dan kunt u het best een kwartronde vorm aanschaffen. Dit is namelijk een ruimtebesparende vorm. Als u een ruime, maar smalle douchecabine wilt hebben, kunt u eens kijken naar een variant met een rechthoekige vorm.

Wat voor deur moet mijn gesloten douchecabine hebben?

Er bestaan twee soorten deuren als het gaat om gesloten douchecabines, namelijk draaideuren en schuifdeuren. Welke u uiteindelijk kiest, kan deels te maken hebben met welke van de twee u persoonlijk mooier vindt. Het enige waar u op moet letten, is dat er genoeg ruimte is om de deuren te openen. Heeft u een kleine badkamer? Dan is het wellicht handiger om te kiezen voor schuifdeuren. Zo weet u zeker dat het open- en dichtdoen van de deuren nooit voor problemen zal zorgen.

Gesloten douchecabineDichte douchecabine