Douchecabine Kwartrond

Wilt u een kwartronde douche kopen die mooi zal staan in uw badkamer? Dat begrijpen wij heel goed! De vorm zorgt voor een moderne uitstraling en bespaart daarnaast ook nog eens ruimte in uw badkamer. Bent u benieuwd naar alle uitvoeringen binnen ons assortiment? Bekijk dan ons volledige aanbod hieronder.

  • Meer dan 10 jaar ervaring in sanitair
  • Tot 10 jaar garantie op douches
  • Showroom van ruim 1000 m2
  • Altijd gratis bezorgd vanaf € 100,-

Artikelen 1 tot 24 van 52 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorteer op

Artikelen 1 tot 24 van 52 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorteer op

Waarom een douchecabine kwartrond?

Er wordt steeds vaker gekozen voor een douchecabine die kwartrond is. Dit is met name omdat het een ruimtebesparende vorm is. De voorkant is rond, waardoor het minder plek in beslag neemt dan wanneer u kiest voor een rechthoekige of vierkante douchecabine. Toch behoudt u dezelfde mate aan comfort! Daarnaast zijn veel van deze modellen voorzien van een hoekinstap. Dit is een grote ingang, waardoor u er met gemak in en uit kunt. Deze eigenschappen maken zowel de kwartronde als vijfhoekige douchecabine erg geliefd. Het enige verschil is dat deze vorm wat zachter oogt, dankzij de ronding aan de voorkant. Een vijfhoek ziet er daarentegen wat strakker en moderner uit.

Wilt u meer te weten komen over de perfecte douche voor de kleine badkamer? Lees dan deze blog over de ruimtebesparende douchecabine!

Douchecabine kwartrond 90x90: geliefd formaat

Heeft u al nagedacht over het formaat van uw nieuwe kwartronde douchecabine? Het kleinst mogelijke model op onze website is 70x90 centimeter en de grootste is 100x100 centimeter. Welke het meest geschikt is voor u, hangt onder andere af van uw persoonlijke voorkeur. Waar u uiteraard wel rekening mee kunt houden is wat u precies kwijt kunt in uw badkamer.

Het populairste formaat is toch een douchecabine kwartrond van 90x90 centimeter. Het is een comfortabele keus én neemt niet te veel ruimte in. Hierdoor ontstaat dus een prettige balans tussen de twee wensen. Een ander voordeel van een douchecabine van 90x90 die kwartrond is, is dat het aanbod breed is. U heeft bij een dus een hoop keus op het gebied van kleur en afwerking.

Kwartronde douchecabines met of zonder douchebak

Als u een nieuwe kwartronde douchecabine wilt kopen, dan komt u modellen met en zonder douchebak tegen. Beide opties hebben zo hun voordelen. Als u nog geen douchebak heeft, dan kunt u verschillende dingen doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de cabine rechtstreeks op de grond te plaatsen. Let hierbij op dat u een putje of douchegoot in de tegelvloer installeert, zodat het water goed weg kan lopen. Een andere mogelijkheid is om direct een kwartronde cabine te kopen waar een douchebak bij wordt geleverd. U hoeft hier dan niet meer zelf naar op zoek te gaan. Bovendien weet u ook zeker dat het perfect bij elkaar past.

Heeft u al een douchebak (op het oog)? Dan kiest u hier uiteraard een cabine bij die hier qua afmetingen netjes op aansluit. Het voordeel van een kwartronde douchecabine zonder douchebak is dat u het helemaal naar eigen wens uit kunt combineren. Zo beslist u zelf over de hoogte en het materiaal van de douchebak. Daarnaast kunt u bepalen of u er eentje neemt met een speciaal antislipontwerp.

Waar u ook voor kiest, houd wel rekening met de mogelijkheden in uw badkamer en de installatie. Wilt u hier zo min mogelijk werk aan hebben? Kies dan voor een hoge douchebak, waar een sifon in past. Dit maakt de montage eenvoudig. U hoeft namelijk geen ruimte vrij te maken in uw vloer. Liever een lage of geen douchebak? Dan is de kans groot dat u in de tegels moet boren om onderdelen als de sifon netjes weg te kunnen werken.

Veelgestelde vragen over de kwartronde douchecabine

Welk type deur moet ik kiezen als ik een kwartronde douche wil aanschaffen?

Een kwartronde douche is verkrijgbaar met verschillende type deuren. De schuifdeur is het meest gebruikelijk en is voor velen favoriet. Het grote voordeel van een douchecabine met kwartronde vorm en een schuifdeur is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de beschikbare ruimte in de badkamer. U hoeft met deze soort namelijk geen rekening te houden met de draai van een deur. Als u in of uit wilt stappen, schuift u het over de vaste wanden van de cabine heen.

Een andere optie is een kwartronde cabine met draaideur. Het gaat hier dan om één of twee deuren die vastzitten middels scharnieren. Ze openen hierdoor soepel en zorgen voor een zo breed mogelijke instap. Let voor uw aankoop wel op of de deuren naar binnen of naar buiten draaien. Als ze (enkel) naar buiten kunnen draaien, moet u hier voldoende ruimte voor overhouden in uw badkamer.

Is het ook mogelijk om een complete kwartronde douchecabine te kopen?

Op onze website vindt u diverse kwartronde douchecabines die compleet worden geleverd. Het voordeel hiervan is dat u zelf niet meer op zoek hoeft te gaan naar bijbehorende onderdelen, zoals een douchebak en regenkraan. De halfronde complete douchecabine is bovendien vaak voorzien van allerlei luxe extra’s. Denk hierbij aan ingebouwde LED-verlichting, massagejets en speakers om muziek op af te spelen.

Voor welke glasafwerkingen kan ik kiezen bij een kwartronde douchecabine?

De kwartronde douchecabine is verkrijgbaar met diverse afwerkingen van het glas. De meest voorkomende soort is helder glas. Als u een kleine badkamer heeft, dan raden we deze afwerking aan. U kunt er volledig doorheen kijken, waardoor de scheiding tussen de doucheruimte en de rest minder duidelijk is. Een kwartronde douche met helder glas lijkt dus minder ruimte in beslag te nemen dan het in werkelijkheid doet.

Vindt u privacy belangrijker? Dan zijn kwartronde douches met matglas en rookglas een betere keus voor u. Hier kunt u namelijk niet doorheen kijken. Dit is vooral handig als u de badkamer moet delen met anderen of als u het raam graag open laat terwijl u onder de douche staat.

Wilt u van beide voordelen profiteren? Kijk dat geval voor een kwartronde douchecabine met een combinatie van helder en matglas. Hier kan enkel niet in het midden door het glas heen gekeken worden.