Vijfhoekige douchecabine

Zoekt u een vijfhoekige douchecabine? Deze modellen zijn ideaal voor de kleine badkamer, dankzij de ruimtebesparende vorm! Bij Douche Concurrent vindt u de ideale vijfhoek douchecabine die mooi zal passen bij het interieur. Bekijk ons aanbod hieronder en kies het model dat aansluit op uw wensen!

  • Meer dan 10 jaar ervaring in sanitair
  • Tot 10 jaar garantie op douches
  • Showroom van ruim 1000 m2
  • Altijd gratis bezorgd vanaf € 100,-

19 artikel(en)

per pagina

Sorteer op

19 artikel(en)

per pagina

Sorteer op

Vijfhoekige douchecabine voor meeste ruimtebesparing

De vijfhoekige douchecabine is geschikt voor iedere badkamer. Het neemt namelijk minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een vierkante of rechthoekige douchecabine. Dit komt door de vorm aan de voorkant, welke bestaat uit vier hoeken. U houdt hierdoor meer loopruimte over dan bij andere varianten. Dit, zonder dat het ten koste gaat van het comfort tijdens het douchen. De vijfde is de hoek van uw badkamer, waar u de cabine plaatst. Hiermee creëert u een mooie afgesloten ruimte waar u fijn in kunt vertoeven.

Douchecabine vijfhoek van 100x100 of 90x90 centimeter

Bij Douche Concurrent vindt u modellen in twee verschillende formaten. De meest populaire keus is toch wel de douchecabine met vijfhoek van 90x90 centimeter. Deze grootte komt het meeste voor in de badkamers van nu. Het levert namelijk gegarandeerd een mooie balans op tussen compact en comfortabel. Als u zo veel mogelijk van de ruimtebesparing wilt profiteren, dan is een douchecabine met vijfhoek van 90x90 de beste keus.

Heeft u graag wat extra bewegingsvrijheid? Dan adviseren wij om te kiezen voor een douchecabine met vijfhoek van 100x100 centimeter. Dankzij de vorm profiteert u al van ruimtebesparing, waardoor het grotere formaat eigenlijk al wordt gecompenseerd. Een douchecabine met vijfhoek van 100x100 centimeter is dus ideaal als u met een kleinere badkamer toch wilt genieten van extra doucheruimte!

Vijfhoek douchecabine: 6 of 8 millimeter veiligheidsglas

Elke vijfhoek douchecabine op onze website is voorzien van veiligheidsglas. Dit is sterker dan de normale variant en het zal nooit in scherven op de vloer eindigen. Veiligheidsglas valt bij ongelukken namelijk alleen in onscherpe korreltjes uit elkaar, zodat u zich niet zomaar kunt verwonden. Het risico op pijnlijke situaties in de badkamer wordt hierdoor een stuk kleiner!

De douchecabines met vijfhoek in ons assortiment zijn verkrijgbaar met zes of acht millimeter dik veiligheidsglas. Beiden zijn sterk, maar met de dikkere soort is de kans op beschadigingen toch wat minder groot. Wilt u de meest betrouwbare optie, bijvoorbeeld omdat u kleine kinderen heeft? Dan raden wij een vijfhoek cabine met acht millimeter dik veiligheidsglas aan.

Vijfhoek douchecabines bij Douche Concurrent

Heeft u nodig heeft bij het kiezen uit de verschillende vijfhoek douchecabines? Dan staan wij voor u klaar! U kunt bij onze klantenservice terecht, maar ook in één van onze showrooms. Onze specialisten kunnen eventuele vragen beantwoorden en een rondleiding geven. Hier kunt u bovendien direct inspiratie opdoen en een deel van onze vijfhoek douchecabines in het echt bekijken!

Veelgestelde vragen over vijfhoekige douchecabines

Kan ik beter kiezen voor een kwartronde of vijfhoekige douchecabine?

Het vijfhoekige model lijkt erg op een kwartronde douchecabine. Beiden zijn namelijk voorzien van een vergelijkbare ruimtebesparende vorm. Bij de vijfhoekige douchecabine neemt wel net wat minder plek in beslag. Deze bestaat namelijk uit rechte lijnen, in tegenstelling tot de ronde vormen van de kwartronde modellen. Als u dus het maximale wilt halen uit de ruimtebesparing, dan adviseren wij om te kiezen voor een vijfhoek douchecabine.

Een ander verschil tussen de twee vormen is het effect op het interieur. Een vijfhoekige douche oogt door de strakke lijnen vooral modern, terwijl een kwartronde cabine een wat zachtere uitstraling heeft. Dit komt door de ronding aan de voorkant. Bedenk voor u een keuze maakt dus wat u zelf het mooist zou vinden in uw badkamer.

Met wat voor type deuren is de 5 hoek douchecabine verkrijgbaar?

Alle 5 hoek douchecabines zijn verkrijgbaar met draaideuren. U kunt zelf beslissen over het aantal, want u vindt bij ons modellen met één of twee. Beiden zullen soepel openen en sluiten, maar bij twee deuren is de uitzwaai wat kleiner dan wanneer u er maar één heeft. Dit raden we dan ook aan als u maar weinig ruimte heeft in uw badkamer. Zo hoeft u namelijk minder plek vrij te houden.

Daarnaast kunt u nog nadenken over de openingswijze van de deuren. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld modellen waarbij ze naar buiten draaien. U moet hiervoor wel voldoende ruimte aan de voorkant overhouden om ze te kunnen openen, maar het handige is dat u altijd makkelijk de cabine uit kunt stappen na het douchen.

Verder hebben we ook de 5 hoek douchecabine met deuren die zowel naar binnen als naar buiten ingesteld kunnen worden bij de montage. Dit heet ook wel een ‘omkeerbaar’. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt kiezen. Bij deuren die naar binnen draaien hoeft u geen rekening te houden met de ruimte aan de voorkant van de cabine. Dat is een praktische keus voor kleine badkamers.

Moet ik bij een douchecabine 5 hoek kiezen voor een zij- of hoekinstap?

De douchecabines met 5 hoek in ons assortiment zijn verkrijgbaar met zowel een zij- als een hoekinstap. Bij de één kunt u, zoals de naam al verklapt, aan de zijkant in- en uitstappen. Bij de ander zit de opening juist in het midden van de voorzijde.

De hoekinstap zien we vaak terug bij douchecabines met dit soort vormen, omdat het een ruime opening oplevert. Zo kunt u met gemak onder de douche (vandaan) stappen. Toch heeft u bij de 5 hoekige douchecabine met zij-instap hetzelfde effect, omdat deze voorzien zijn van twee deuren in plaats van één. Beiden beschikken dus over een brede opening.

Waar u wel rekening mee moet houden is hoe u de deuren bij een zij-instap opent. Eén van de twee komt namelijk in de buurt van de badkamerwand. Als u deze met te veel kracht opent, is het soms mogelijk dat de greep van de deur tegen de muur slaat. Let hier dus wel op als u kiest voor een douchecabine met 5 hoek en een zij-instap.