Douchegoot

Wilt u een douchegoot of douchedrain kopen? Wij hebben een uitgebreid assortiment douchegoten en douchedrains voor uw badkamer. Let bij het kopen van een douchegoot op het materiaal, de hoogte en lengte. De breedte van een douchegoot heeft impact op de stijl van een badkamer. Een douchedrain kan uw badkamer een strakkere look geven.
Wat voor douchegoot zoekt u?

201 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

201 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

Douchegoot: een stijlvolle toevoeging

Douchegoten zorgen op een stijlvolle wijze voor de afvoer van de douche, ze zijn de laatste jaren flink populairder geworden. Dat heeft vooral te maken met de populariteit van inloopdouches, waar de douchegoot een goede oplossing voor vormt. Heeft u een douchecabine zonder douchebak of een douche met een douchedeur? Ook in die gevallen is het een uitstekend idee om gebruik te maken van de douchegoten die er beschikbaar zijn. Wat dat betreft bestaan er verschillende mogelijkheden, denk aan douchedrains in verschillende kleuren en maten.

Douchedrain plaatsen

Een douchegoot wordt ook wel een douchedrain genoemd. U kunt een douchedrain eenvoudig plaatsen. Wij zorgen voor een heldere handleiding, die goed aangeeft waar u rekening mee dient te houden en hoe u zorgt voor een goede bevestiging. Als u dus een beetje handig bent, lukt het vaak om het zelf te plaatsen. De goot helpt ervoor te zorgen dat het water netjes wegloopt en in de afvoer terecht zal komen. Dat betekent dat u er in de rest van de badkamer geen last van zal hebben, zodat u na afloop niet hoeft te dweilen. Uiteraard zijn er verschillende douchegoten voor het sanitair beschikbaar, wij voeren een aantal kwalitatief goede merken en letten scherp op de kwaliteit. Bekijk de diverse douchedrains met verschillende designs, inbouwdieptes en vormen. Aan de hand daarvan kunt u de douchegoot bij uw type douche kiezen.

Douchegoot voor een inloopdouche

Het is vooral de douchegoot voor inloopdouches die een populaire keuze vormen. De Inloopdouche heeft een mooi open karakter. Dat zorgt voor een ruimtelijke ervaring, maar kan er ook toe leiden dat het water gemakkelijk in de rest van de badkamer terecht zal komen. De douchegoten helpen daar wat aan te doen, door het water als het ware op te vangen en netjes af te voeren. U heeft de keuze uit een aantal verschillende douchegoten, bijvoorbeeld op basis van het formaat van de douche. Kijk daarnaast uiteraard goed naar het design of ontwerp.

Ideaal voor iedere douche: goot met haarfilter

Vrijwel iedereen heeft er last van: een hele hoop haren die in de goot blijven hangen na het douchen. Het is natuurlijk het fijnst als deze verdwijnen met het water, zodat u deze niet met uw schone handen op hoeft te ruimen. Toch is het beter als deze blijven hangen, want anders is de kans erg groot dat er een ontstopping ontstaat. Dat is toch net iets minder fijn dan iedere keer de haren even weggooien. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een douchegoot met haarfilter. Zo heeft u geen last van ontstoppingen!

De verschillende kleuren van douchedrains: van een douchegoot zwart tot rvs

Als u een kranen heeft in een bepaalde kleur, dan is het natuurlijk het fijnst om een douchedrain in dezelfde kleur erbij te hebben. Om die reden hebben wij een breed assortiment aan tinten, van een douchegoot zwart tot koper. Zo weet u zeker dat alles in de badkamer mooi bij elkaar past.

Over het algemeen is de rvs douchegoot het populairst, omdat de meesten ook kranen hebben in deze tint. Ook is het aanbod in deze kleur het grootst, waardoor het een voor de hand liggende keuze is. Ze bestaan namelijk in vrijwel alle maten, wat natuurlijk ontzettend handig is.

Let er wel op met een gekleurde variant zoals douchegoot koper of zwart dat kalk hier goed zichtbaar op kan zijn. Als er altijd een laagje water op blijft liggen, dan is de kans op kalkvlekken ontzettend groot. Vooral op zwart is dit goed zichtbaar. Houd hier goed rekening mee en droog dit na iedere douchebeurt af.

Douchegoot: muurflens of vloerflens?

Als u een douchegoot gaat kopen, moet u ook kiezen tussen een muurflens of een vloerflens. Het verschil tussen beide is klein, maar toch belangrijk. Vergeet dus niet om vooraf al te kijken of u een douchegoot met vloerflens of juist muurflens nodig heeft. Zo weet u zeker dat u direct uw nieuwe drain kunt installeren.

De maten van de douchedrain

Niet iedere douchedrain past in iedere douche. Er bestaan namelijk een hoop maten. Welke voor u geschikt is, hangt dus ook af van de ruimte die u heeft. Een populaire variant is een douchegoot 80 cm. Dit is een gemiddelde maat, waardoor de kans bestaat dat deze ook perfect is voor u. verder hebben we natuurlijk ook andere maten, denk aan douchegoot 70 cm, 90cm, 60cm en meer.

Online douchegoot kopen

Wilt u online een douchegoot kopen en die vervolgens zelf plaatsen? We maken het u graag gemakkelijk. Bestellen is ontzettend eenvoudig en dankzij de handleiding kunt u daar vervolgens zelf goed mee aan de slag. Plaats een douchegoot of douchedrain bij een inloopdouche of zorg voor een goot bij een douchecabine zonder douchebak of een douche met een douchedeur die niet helemaal tot de grond loopt. U kunt de douchegoten online bestellen, wij gaan daar meteen voor u mee aan de slag. U heeft vervolgens snel de beschikking over de douchegoot waar u gebruik van wenst te maken.