Douchewand

Wilt u een nieuwe douchewand kopen? Wij hebben een uitgebreid assortiment douchewanden met veiligheidsglas. Let bij het kopen van een douchewand op de bevestigingswijze, dikte en kleur van het glas. Ook de details zijn belangrijk om naar te kijken. Heeft u hulp nodig bij het kiezen? Bekijk ons advies over douchewanden.

Wat voor douchewand zoekt u?

411 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

411 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

Een douchewand voor uw badkamer

Het plaatsen van een douchewand in uw badkamer zorgt voor een zeer stijlvolle en moderne uitstraling. Douche Concurrent heeft een ruim assortiment als het gaat om glazen douchewanden. Zo weet u zeker dat er een mooi exemplaar voor u tussen zit! Dankzij de verschillende afmetingen, kleuren en afwerkingen kunt u gemakkelijk en snel vinden wat u zoekt. Weet u al precies wat voor wand u wilt in de badkamer? Dan kunt u aan de linkerkant van de pagina filteren!

Een douchewand zorgt ervoor dat er een inloopdouche in de ruimte wordt gecreëerd. Een inloopdouche bestaat namelijk vaak uit een enkele wand, dus een douchewand. Het is een moderne en stijlvolle toevoeging in uw badkamer.

De afmeting van een douchewand glas

Er zijn een hoop afmetingen beschikbaar als het gaat om een douchewand glas. En dat is maar goed ook, want zo weten we zeker dat er een perfecte douchewand voor uw badkamer tussen zit! Het is handig om eerst te bepalen hoe hoog uw wand mag zijn. Kiest u voor 195, 200 of 210 centimeter hoog? In de meeste huizen is het plafond zo'n 240 centimeter hoog, dus daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. Het is in de meeste gevallen een kwestie van smaak. Als u weet welke hoogte, kunt u kijken naar de breedte van het product. De standaard breedte van een glazen douchewand is 90 centimeter. Als u dus een kleine badkamer heeft, dan is 70 of 80 centimeter perfect. Heeft u juist veel ruimte? Dan zal 110 of 120 centimeter stralen! Er zijn dus genoeg afmetingen beschikbaar om uw droom douchewand te vinden, zodat er een prachtige inloopdouche ontstaat.

Op zoek naar een heel smal wandje? Ook dat kunt u gemakkelijk in ons assortiment vinden! Wij hebben namelijk al douchewanden vanaf 30 centimeter breed. Deze wordt vaak gebruikt als zijwand, zodat het water zich niet door de hele ruimte kan verspreiden. Ook kan dit worden gebruikt in een ontzettend kleine badkamer als een douchecabine niet past.

Perfect voor uw douche: wand met verschillende soorten glas

Als u een douchewand koopt, is het glas natuurlijk erg belangrijk. Sterker nog, dat is bijna volledig waar het om draait! Denk dus goed na over wat voor glas u mooi vindt. Bij Douche Concurrent heeft u een aantal keuzes als het gaat om het glas van douchewanden. Zo kunt u kiezen voor helder glas, wat ervoor zorgt dat de badkamer nog ruimer lijkt dan hij daadwerkelijk is. Als u veel waarde hecht aan privacy, dan kunt u eens kijken naar een variant met matglas. Hierdoor is namelijk alleen uw silhouet zichtbaar, wat erg handig is als meerdere mensen tegelijk in de badkamer moeten zijn. Vindt u beide opties erg belangrijk? Ook dan hebben we de perfecte oplossing! Er zijn namelijk wanden beschikbaar gemaakt van helder glas, met een matte strook in het midden. Dit zorgt ervoor dat alleen uw benen en hoofd zichtbaar zijn voor anderen. Als u een uniek product wilt in uw badkamer, dan is rookglas wellicht iets voor u. Dit heeft namelijk een donkere tint, waardoor het perfect past in een zwarte badkamer. Daarnaast hebben we ook melkglas in ons assortiment, dit heeft dezelfde voordelen als matglas. Een hoop opties dus!

Waar u ook naar kunt kijken, is de dikte van het glas. De douchewanden van Douche Concurrent beschikken over veiligheidsglas. Welke dikte u ook kiest, het zal altijd een veilige keuze zijn! U kunt kiezen uit 6, 8 of 10 millimeter dik. Hoe dikker het glas, hoe veiliger het is. Wilt u er dus voor zekerheid gaan? Dan raden wij u aan om te kiezen voor een douchewand van 10 millimeter dik.

Een inloopdouche: één of meerdere douchewanden

Als u een inloopdouche koopt, kunt u één wand of juist meerdere douchewanden kiezen. U kunt bij Douche Concurrent ook voor twee of drie wanden kiezen! Eén wand is echter wel hetgeen wat het vaakst wordt gekozen. Dit is een standaard inloopdouche, waarbij u gebruik maakt van twee muren en één wand.

Als u kiest voor een douchewand met een zijwand, dan blijft het water tijdens het douchen voor een groot deel binnen de ruimte. Heel veel spetters worden namelijk tegengehouden. Dit zorgt ervoor dat u naderhand niet de hele vloer hoeft te dweilen. Een zijwand is beschikbaar in een hoop maten. Zo kunt u een heel klein wandje aanschaffen, bijvoorbeeld van 30 centimeter, of een grotere van 60 centimeter. Wilt u er zeker van zijn dat het water echt niet de doucheruimte uit kan lopen? Dan is het handig om de vloer af te laten lopen richting het doucheputje. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u een douchedorpel plaatsen. Zo blijft het water waar u het hebben wilt!

Ook kunt u kiezen voor drie wanden. Dit is een unieke douche! U kunt deze inloopdouche dan ook tegen één muur plaatsen, in plaats van twee. Dit is voornamelijk erg handig in badkamers waarbij het afvoerputje niet in de hoek geplaatst is. Ook kunt u ervoor kiezen om alsnog twee muren te gebruiken. U plaatst dan twee grotere wanden en één zijwandje. Zo ontstaat er een opening, waardoor u makkelijk de douche in kunt stappen. Het zijwandje houdt tegelijkertijd een hoop water binnen de ruimte.

Uw douche: wanden en de kleur van het beslag

Dat uw douchewand mooi past bij de rest van het sanitair is natuurlijk belangrijk! U kunt bij Douche Concurrent dus ook een kleur kiezen die helemaal aansluit bij bijvoorbeeld uw kraan. Een eigentijdse keuze die overal bij past, dat zijn de varianten met een zilver- of rvskleur. Deze passen vrijwel in iedere ruimte en hebben een tijdloze uitstraling. Wilt u een trendy look creëren? Dan raden wij aan om te kijken naar zwarte douchewanden. Dit is momenteel een erg populaire keuze die u vaak terugziet in badkamers. U kunt ook kiezen voor een gouden of koperen kleur, wat een unieke look vormt. Dit zal helemaal tot zijn recht komen in combinatie met dezelfde kleur doucheset! Heeft u liever een neutrale douchewand? Ook dan hebben we genoeg opties voor u. Er zijn namelijk wanden beschikbaar zonder kleur. Deze passen natuurlijk in iedere badkamer, wat het een perfecte keuze maakt!

Het gebruik van een glazen wand: creëert een stijlvolle douche

Het plaatsen van een glazen wand in uw badkamer zorgt ervoor dat er een stijlvolle uitstraling gecreëerd wordt. Een douchewand is namelijk erg modern en trendy. Bovendien kan het er ook voor zorgen dat uw badkamer er ruimer door lijkt. Dit effect ontstaat door het gebruik van helder glas. Als u hier gebruik van maakt, dan is de scheiding tussen de doucheruimte en de badkamer nauwelijks zichtbaar. Zo creëert u op een eenvoudige manier een optische illusie. Dit maakt het plaatsen van een douchewand met helder glas een uitstekende keuze voor uw badkamer!

Bovendien is het ook een erg voordelige keuze als u het bijvoorbeeld vergelijkt met een douchecabine. In de meeste gevallen schaft u namelijk maar één wand aan en deze plaatst u op de tegelvloer. Zo hoeft u ook geen douchebak aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat u een nieuwe douche kan aanschaffen voor een spotprijsje!

Een goede aanwinst voor uw badkamer: een glaswand

Een perfecte keuze in uw badkamer, een glaswand! Het heeft namelijk veel voordelen. Naast dat het zeer stijlvol is, is het ook nog eens makkelijk om te onderhouden. De meeste douchewanden zijn namelijk voorzien van een antikalklaag. Dit zorgt er dus voor dat kalk en vuil zich nauwelijks kunnen hechten aan het glas! Als u na iedere douchebeurt de douche droogt, dan ziet uw glaswand er na jaren er alsnog splinternieuw uit. Zo weet u zeker dat u niet uren kwijt bent aan het poetsen van uw douche. Daarnaast is de kans klein dat het ooit zal breken, dankzij het flexibele veiligheidsglas. Dit is namelijk erg sterk en stootbestendig. Mocht u er tegenaan stoten, dan breekt het glas alsnog niet. Is het echt een harde klap? Dan valt het in duizenden onscherpe korrels uit elkaar. U kunt zich dus nooit aan het glas verwonden, waardoor u er zeker van bent dat u altijd veilig bent in de douche.

Douchewand kopen?

Een douchewand kopen kan bij Douche Concurrent heel gemakkelijk online! Aan de linkerkant van de pagina vindt u filters, zodat u kunt filteren op de aspecten die u belangrijk vindt. Toch liever advies ontvangen van één van onze specialisten? Bezoek ons dan in één van onze showrooms! Daar ontvangt u passend advies, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Ook kunt u daar een aantal douchewanden in het echt bewonderen, wat natuurlijk handig kan zijn als u nog aan het twijfelen bent!

Veelgestelde vragen over gesloten douchecabines

Welke bevestigingswijze moet ik kiezen?

Veruit de meest gekozen bevestigingswijze als het gaat om een douchewand is een muurprofiel. Dit maakt het makkelijk te monteren en het oogt elegant. Een hoekprofiel is eigenlijk alleen maar van toepassing als het gaat om het plaatsen van een zijwand. Een andere bevestigingswijze is het gebruik van scharnierpunten. Zoals de naam al zegt, wordt er dan gebruik gemaakt van twee punten op de wand waar het aan bevestigd kan worden. Dit neemt dus minder ruimte in beslag op de wand in vergelijk met een muurprofiel. Als u de douchewand niet tegen een muur wilt plaatsen, dan kunt u gebruik maken van een wandsteun. Dit zorgt er dus voor dat u zowel via de linkerkant als de rechterkant de inloopdouche kan betreden. Over het algemeen gaan de meesten voor een muurprofiel, maar het ligt erg aan uw badkamer zelf en wat voor wand u wilt plaatsen.

Past een glazen douchewand in iedere badkamer?

Over het algemeen wel. Een douchewand is beschikbaar in vele maten, kleuren en afwerkingen. De kans dat het in uw badkamer past, is dus erg groot. Wel dient u er rekening mee te houden dan een douchewand vaak op de tegels geplaatst moet worden. Doordat er zoveel maten beschikbaar zijn, raden wij een douchewand ook zeker aan voor kleinere badkamers. Het oogt ook minder massief dan een douchecabine met een douchebak.

Moet ik er een zijwand bij kopen?

Of er een zijwand nodig is, ligt een beetje een hoe goed het water weg kan stromen. Een zijwand zorgt er namelijk voor dat het water niet de hele badkamer in kan lopen. Als u een douchedorpel heeft, is het natuurlijk niet nodig om een zijwand aan te schaffen. Ook als u een grote douchegoot heeft is het niet altijd nodig. Een zijwand is echter wel handig op het moment dat uw doucheputje wat kleiner is en het water dus tijdens het douchen overal heen stroomt. Ook ik er meer kans dat het water overal heenloopt op het moment dat de douchewand aan de kleinere kant is. Een zijwand is dus voornamelijk handig om het water binnen de ruimte te houden.