Industriële badkamer: robuust en stoer

De industriële revolutie is volop aan de gang! Misschien niet zoals we hem uit de geschiedenisboeken kennen, maar nu in de wereld van wonen en interieur. De industriële look is namelijk dé trend van dit moment. We zien het steeds meer terugkomen, ook in de badkamer: stoer en robuust.

Industriële badkamer

 

Beton, hout en metaal als hoofdrolspelers

De look is geïnspireerd op oude fabrieken en grote en oude panden. Hierbij horen grove en rauwe materialen. Wanneer u deze materialen met elkaar combineert, creëert u spannende contrasten en een ruwe uitstraling.

In de industriële badkamer zien we veel beton op de vloer. Dit kan door een betonnen gietvloer te leggen, maar bijvoorbeeld ook door middel van betonnen tegels. Ook de muur zou u op deze manier kunnen bekleden. Of misschien een stoere betonnen wastafel?

Industriële badkamer met beton, hout en metaal

 

Witte tegels

Ook erg karakteristiek voor de industriële badkamer zijn de kleine witte wandtegels op de muur. Zeker in combinatie met de donkere kleuren die we ook vaak zien in deze stijl is dit een mooie keuze. De witte tegels zorgen voor een lichte uitstraling en maken het geheel niet zo zwaar. Combineer de wandtegels ook met zwart-witte geometrische vloertegels.

Industriële badkamer met witte tegels

 

Zwarte kranen en profielen

Zwarte kranen zijn al even een grote trend in de badkamerwereld. Deze kranen passen ook perfect in de industriële badkamer. De kranen geven een leuk accent aan de ruimte en past heel goed bij robuust hout of beton.

Of wat dacht u van douchewanden met matzwarte profielen van staal? Deze zorgen voor een stoere look en voor het perfecte totaalplaatje. Maar denk ook aan een stalen frame voor het badkamermeubel, stoere accessoires en industriële verlichting.

Industriële badkamer met zwarte look

 

Zelf een industriële badkamer maken?

Een industriële badkamer is heel gemakkelijk zelf te maken. Bekijk bijvoorbeeld eens onze zwarte kranen of onze zwarte douchewanden. Deze zorgen al snel voor een stoere industriële look.

Wilt u graag advies over de industriële stijl, of misschien een andere stijl? Kom gerust langs bij ons in de showroom. Onze badkamerexperts gaan graag met u op zoek naar de juiste stijl en de bijbehorende producten.

Industriële badkamer zelf maken