Kranen

Nieuwe kraan nodig? Douche Concurrent heeft een uitgebreid assortiment douchekranen, badkranen, wastafelkranen, keukenkranen en natuurlijk thermostaatkranen. Bij het kopen van een kraan is het te adviseren om na te denken over de vorm, kleur en het type dat u wilt. Daarnaast is het materiaal van kranen een belangrijk punt.

Kraan voor de badkamer

Een kraan is te koop in een hoop soorten en maten. Alleen als we praten over het materiaal bestaan er al talloze opties, zoals rvs, chroom en messing. We hebben bij Douche Concurrent voor een uitgebreid aanbod, zodat er altijd iets voor u bij zit. Specifiek op zoek naar een badkraan, douchekraan, keukenkraan of wellicht een toiletkraan? Het enige wat u dan hoeft te doen, is op de gewenste categorie te klikken. U heeft de keuze uit inbouwkranen en opbouwkranen. Dankzij de diverse modellen is het de moeite waard om op uw gemak door alle opties heen te bladeren en daar op uw gemak een keuze uit te maken.

Kraan: waar let u op?

Als u van plan bent om een kraan te kopen, dan zijn er natuurlijk een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Zoals u hierboven kunt lezen, zijn er een hoop verschillende soorten kranen. Als het goed is weet u al naar wat voor kraan u op zoek bent, dus dat maakt de zoektocht iets makkelijker. Wat een belangrijk onderdeel is van dit product, is de kleur. Ons advies is om in een ruimte dezelfde tint kraan te kiezen, zodat het mooi in balans is. Als uw doucheset bijvoorbeeld chroom is, dan kunt u het best een wastafelkraan in dezelfde kleur aanschaffen. Gaat u alle kranen in de ruimte vervangen? Dan heeft u natuurlijk een vrije keuze.

Vergeet niet om te checken of alle nodige accessoires erbij worden geleverd. Controleer bijvoorbeeld of er een doucheslang, thermostatisch inbouwdeel of een clickwaste bijzit als u dit nodig heeft.

Douchekraan: de verschillende opties

De douchekraan is misschien wel de belangrijkste kraan in huis. U moet namelijk volledig kunnen ontspannen na een lange werkdag of juist de dag goed starten. Dan wilt u natuurlijk een kraan die de temperatuur goed vast kan houden, makkelijk in te stellen is en er ook nog mooi uitziet. Verder zijn er kranen beschikbaar met één greep, 2 grepen of zelfs 3 of 4. De hartafstand is ook een belangrijk aspect. Check dit dus goed, anders bestaat er een kans dat de kraan niet past!

Ook met douchekranen kunt u kiezen uit inbouw of opbouw. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de badkamer en in hoeverre u bereid bent om te klussen. Als u namelijk een inbouwkraan wil hebben, dan moet er meestal veel hak- en sloopwerk aan te pas komen. Dit kan dus niet ideaal zijn.

Thermostaatkraan of mengkraan?

Tegenwoordig zijn de meeste douchekranen thermostatisch. Toch bestaan er nog een aantal mengkranen. Deze hebben vaak een klassieke uitstraling, wat dus de voornaamste reden kan zijn om voor deze kraan te gaan. Het past namelijk perfect in een retro of Bohemian badkamer. Wel moet u er rekening mee houden dat een mengkraan moeilijk de temperatuur vast kan houden, waardoor het vaak schommelt.

Het ideale aan een thermostaatkraan is het feit dat het de temperatuur goed vast kan houden. U zult dus nooit ineens onder een koude of juist warme douche staan. Ook de straal blijft gelijk, wat zorgt voor een fijne douche ervaring.

Ook in ons assortiment: keukenkraan

Specifiek op zoek naar een keukenkraan? Een kraan voor in de keuken is een relatief groot model, zodat u daaronder meer dan voldoende de ruimte heeft om goed te kunnen ‘werken’. Bovendien zijn er keukenkranen met sproeier beschikbaar om de gootsteen gemakkelijk schoon te spoelen. Dit maakt het doen van de afwas toch net iets gemakkelijk en het straalt ook nog een luxe uit.

Verder hebben we natuurlijk ook een ruim aanbod als het gaat om een standaard keukenkraan. Zo zijn er moderne kranen beschikbaar, maar ook klassieke varianten zijn te vinden. Daarnaast zijn er unieke kleuren te vinden. Denk bijvoorbeeld een aan gunmetal kraan of wit, wat voor een bijzondere uitstraling zal zorgen.

Badkamerkraan: verschillende mogelijkheden

Binnen de kranen vindt u onder andere diverse modellen voor in de badkamer. De badkamerkraan is beschikbaar in heel moderne en klassieke designs, zowel inbouw als opbouw. De inbouwmodellen worden ook wel wandkranen genoemd, omdat het water zo uit de wand lijkt te stromen. De opbouw badkamerkranen staan in een kraangat van de wastafel of naast een waskom en zorgen op die manier voor een sierlijke opstelling. Het is de moeite waard om de verschillende mogelijkheden te bekijken en daarmee inspiratie op te doen. We maken het u daarnaast graag eenvoudig om juist heel specifiek op zoek te gaan.

Nu populair: zwarte kraan

Momenteel is de zwarte kraan razend populair. Vooral de matte variant is erg geliefd. Dit zorgt namelijk voor een unieke uitstraling, terwijl het toch een neutrale kleur is. U kunt het dus makkelijk combineren met andere tinten.

Vrijwel alle kranen zijn beschikbaar in deze kleur. Zowel een aantal bad-, douche-, wastafel-, toilet-, keuken- en regendouchekranen zijn in de tint zwart te vinden. Dit is ideaal, zodat u alle kranen op elkaar af kunt stemmen. Zo wordt er één geheel gecreëerd in de ruimte.

Niet te vergeten: badkranen

Binnen de badkranen heeft u de keuze uit allerlei modellen. Bekijk de kranen met inbouwsets om het water uit de muur te laten stromen. Of ga binnen de badkranen op zoek naar een mooi vrijstaand model.

Tip: zorg er bij een vrijstaande kraan voor dat de uitloop ver genoeg overhangt, om in het bad of de wastafel uit te komen.

De badkranen uit ons assortiment zijn goed van kwaliteit. Deze mooie kranen zijn beschikbaar in rvs en chroom, net als andere hoogwaardige materialen. Zo kunt u daar lang gebruik van maken, zodat u veel plezier heeft van uw badkamer. Bekijk ons uitgebreide assortiment kranen, zowel online als bij ons in de showroom, waar we u er uiteraard ook meer over kunnen vertellen.

Kraan kopen?

Wilt u een kraan kopen, maar weet u nog niet helemaal zeker welke perfect voor u is? Dan kunt u bij ons ook terecht in één van de showrooms. Daar kunt u alle kranen in het echt bekijken, zodat u ook gelijk weet hoe het bij de rest van het sanitair staat. Als u al precies weet wat u wil, dan kunt u het natuurlijk ook eenvoudig online bestellen. Zodra wij u bestelling binnen hebben, gaan we voor u aan de slag!

KraanRegendoucheKranen

Veelgestelde vragen over kranen

Welke hartafstand is geschikt?

In de meeste moderne badkamers past een kraan met een hartafstand van 15 centimeter. Dit is dus ook de meest voorkomende kraan in ons assortiment. Als u een verouderde badkamer heeft, kan het zo zijn dat er alleen een kraan past met een hartafstand van 12 centimeter of zelfs kleiner. Let op: u kunt dan niet kiezen voor een hartafstand van 15 centimeter, dit gaat niet passen! Van 12 naar 15 lukt vaak wel, door middel van een S-koppeling.

Wat is de uitloop van een kraan?

Om heel simpel te zeggen: de uitloop is het stukje van de kraan waar water uitkomt.

Hoeveel centimeter moet de kraan boven de waskom?

Als u de kraan plaatst, moet de uitloop zo’n 10 centimeter hoger uitkomen dan het hoogste gedeelte van de waskom. Zo heeft u genoeg ruimte voor de handen te wassen.