Douchekraan

Bij Douche Concurrent hebben we een ruim aanbod als het gaat om een douchekraan. Als u een kraan gaat aanschaffen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo raden wij u aan om te kijken naar het materiaal van de douchekraan. Dit bepaalt namelijk deels de uitstraling ervan. Daarnaast moet u een keuze maken uit een thermostaatkraan of een mengkraan en u moet weten welke hartafstand past.

 • Meer dan 10 jaar ervaring in sanitair
 • Tot 10 jaar garantie op kranen
 • Showroom van ruim 1000 m2
 • Altijd gratis bezorgd vanaf € 100,-

Artikelen 1 tot 24 van 338 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Sorteer op

Artikelen 1 tot 24 van 338 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Sorteer op

Het kiezen van een douchekraan

Het hebben van een douchekraan is natuurlijk essentieel in een badkamer als u wilt genieten van een heerlijk warme douche. Het is namelijk de basis voor de douche. Om deze reden is het erg belangrijk om vooraf goed te bedenken wat er in uw badkamer past, zodat u gericht kunt zoeken. Het aanbod is namelijk erg ruim.

Wij raden u aan om voor u begint met de zoektocht al een aantal dingen op een rij te hebben. Zo is het handig om te weten of u voor een opbouw of inbouwkraan kiest. ook de hartafstand is een belangrijk punt om vooraf te weten.

Mengkraan of thermostaatkraan: de voor- en nadelen

Als u een douchekraan gaat kopen heeft u twee opties: een mengkraan of een thermostaatkraan.

Het grote voordeel van een thermostaatkraan is het feit dat u het water niet zelf hoeft te mengen, dat doet de kraan. U kunt dus met één hendel de temperatuur bepalen. Zo is het erg gemakkelijk om de gewenste temperatuur snel te vinden. Dit zal er voor zorgen dat u sneller onder de douche kunt stappen, waardoor er waterbesparing plaatsvindt.

Een mengkraan is een klassiek alternatief. Het zorgt voor een traditionele en nostalgische uitstraling in uw badkamer. Dit oogt dus erg stijlvol in deze ruimte! Het nadeel van een mengkraan is wel dat de temperatuur hier en daar wat kan schommelen en het kan wat langer duren om de juiste temperatuur te vinden.

Een douchekraan met hartafstand 12 cm

Een belangrijk onderdeel waar u op moet letten als u een nieuwe douchekraan aanschaft, is de hartafstand. Als u dit namelijk niet goed opmeet, kan het zo zijn dat uw kraan niet past. Erg zonde natuurlijk, en dit kan makkelijk voorkomen worden! Om uw hartafstand goed op te meten, moet u de afstand meten tussen het midden van de warmwateraansluiting en het midden van de koudwateraansluiting. U zult waarschijnlijk zien dat de afstand 12 of 15 cm is.

Een douchekraan met hartafstand 12 cm komt vaak voor in oudere huizen. Er worden hier tegenwoordig minder kranen voor gemaakt dan vroeger. Dit kan uw zoektocht naar een perfecte kraan iets lastiger maken, omdat u minder keuze heeft. U zult ook merken dat de beschikbare douchekranen met een hartafstand van 12 cm meestal in de kleur chroom beschikbaar zijn.

Als uw huis wat nieuwer is, dan zult u waarschijnlijk zien dat de hartafstand van uw douchekraan 15 cm is. Tegenwoordig zijn bijna alle kranen beschikbaar in deze maat. U heeft hierdoor dus een ruim aanbod! U kunt kiezen uit verschillende vormen, kleuren en materialen.

Luxe toevoeging in uw douche: kraan in goud of koper

Bent u fan van luxe artikelen in de badkamer? Dan hebben wij een perfecte toevoeging voor uw douche: een kraan in de kleuren goud of koper! Dit zijn tinten die we steeds vaker terugzien in huis en wij snappen dat heel goed. Beide kleuren zorgen voor iets unieks en stralen luxe uit. Daarnaast passen ze ook bij veel andere kleuren en stijlen. U kunt er dus een hoop kanten mee op!

Als u kiest voor een douchekraan in deze kleur, dan raden wij aan om deze tint ook terug te laten komen in uw douchekop, doucheslang en/of andere kranen in de badkamer. U kunt ook een volledige doucheset aanschaffen, zodat u zeker weet dat alles dezelfde kleur heeft. Door dit terug te laten komen in de rest van de ruimte, ontstaat er één geheel. Het is dus een erg simpele manier om er een prachtige ruimte van te maken!

Een zwarte douchekraan is erg populair

Een zwarte douchekraan: u heeft het vast weleens voorbij zien komen. Een douchekraan in de kleur zwart is namelijk erg populair en komt steeds vaker voor. Het gebruik van deze tint zorgt voor een wauweffect, en wie wil dat nou niet? Bij Douche Concurrent hebben we een ruim aanbod als het gaat om een zwarte douchekraan. U kunt deze prachtig combineren met mat zwarte accessoires. Wat wij aanraden is om ervoor te zorgen dat de kleur een aantal keer terugkomt in de ruimte, om zo het gewenste effect te bereiken. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen om er een hele donkere badkamer van te maken. Combineer het bijvoorbeeld met een douchewand van rookglas en donkere tegels, om zo een mysterieuze en elegante ruimte te creëren.

Een opbouw of inbouw douchekraan

Als laatst is het van belang om te bedenken of u een opbouw of inbouw douchekraan aan wil gaan schaffen. Het grootste deel van ons assortiment is geschikt om in te bouwen, maar helaas is dit niet mogelijk voor iedere badkamer. Om een inbouwdouchekraan te plaatsen moet er vaak een flinke verbouwing plaatsvinden. Het kan namelijk niet op de muur gemonteerd worden, maar erin. Daar komt een hoop hakwerk bij kijken! Ook zijn er op de website een hoop opbouw douchekranen te vinden. Deze passen in vrijwel iedere badkamer. Welke van de twee u ook kiest, dankzij het ruime aanbod kunt u gemakkelijk een perfecte kiezen!

Douchekraan kopen bij Douche Concurrent

Een douchekraan koopt u gemakkelijk online bij Douche Concurrent. Dankzij ons ruime aanbod kunt u gemakkelijk en snel de perfecte kraan vinden! Komt u er niet uit of wilt u ze even in het echt bekijken? Dan zien we u graag terug in één van onze twee showrooms! Zien we u snel in Schiedam of Beverwijk?

Veelgestelde vragen over douchekranen

Wat is een goede hoogte voor een douchekraan?

Bij het plaatsen van de douchekraan is het natuurlijk belangrijk om er rekening mee te houden dat het makkelijk bedienbaar moet zijn. Het is niet handig als u zou moeten bukken om te kraan te bedienen! De standaardhoogte is ongeveer 110 centimeter vanaf de vloer of de douchebak. Dit is een fijne hoogte voor de gemiddelde mens. Als u een losse douchekraan ophangt kunt u zelf de hoogte bepalen, waardoor het mogelijk is om uw eigen lichaamslengte als uitgangspunt te kiezen. U kunt dan zelf bepalen welke hoogte u het fijnst vindt.

Past een douchekraan met hartafstand 15 cm ook op 12 cm?

Het kan voorkomen dat u een perfecte douchekraan heeft gevonden, maar dat de hartafstand 15 cm is, terwijl de afstand in uw badkamer 12 cm is. U hoeft geen paniek te hebben, u kunt er dan alsnog voor zorgen dat de douchekraan past! Wel heeft u hier een s-koppeling voor nodig om dit te bereiken. Dit zal ervoor zorgen dat bijna elke kraan in uw badkamer gemonteerd kan worden.

Welk materiaal is geschikt?

De meeste douchekranen bij Douche Concurrent zijn gemaakt van messing, en dat is natuurlijk niet voor niks. Uw kraan zal veel blootgesteld worden aan water en vocht, dus dan is het belangrijk dat het materiaal hier goed tegen kan. Messing is een legering van koper en zink. Dit is erg bestendig tegen vochtige ruimtes. Als u kiest voor een kraan gemaakt van dit materiaal, weet u dus zeker dat deze voor een lange tijd blijft stralen en erg lang mee zal gaan. Daarnaast zijn RVS en staal ook zeer geschikt.