Vloertegels 30x60

Bent u op zoek naar vloertegels van 30x60? Bij Douche Concurrent vindt u zowel online als in onze showrooms een hoop mooie opties die schitterend zullen staan in uw woning. Wel raden wij u aan om verder te kijken dan naar het uiterlijk van de tegel. Bekijk het assortiment op onze website, maar neem de volgende zaken zeker mee in uw besluit.

52 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorteer op

52 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorteer op

Dikte van vloertegels 30x60: waar op letten?

Bij het uitkiezen van geschikte vloertegels van 30x60 adviseren we u aan om rekening te houden met de dikte. Deze specificatie is een belangrijke, want de dikte draagt bij aan de stevigheid van de tegels. Echter betekent dat niet dat de dikst mogelijke vloertegels van 30x60 altijd de beste zijn. Er zijn een aantal punten waar u op kunt letten om een goede keus te maken op dit gebied. Qua dikte kunnen vloertegels van 30x60 onderverdeeld worden in drie categorieën: dun, dik en gemiddeld.

De dunne tegels zijn het zwakst, en hebben een dikte tussen de drie en zes millimeter. Deze kunnen het best gebruikt worden als wandtegel óf als bovenlaag op een al bestaande vloer. De kans is met deze tegels het grootst dat ze het gewicht niet kunnen dragen en daarom zal u deze dikte niet gauw tegenkomen wanneer u specifiek op zoek bent naar vloertegels van 30x60.

Met dikke tegels bedoelen we tegels met een dikte van twee tot drie centimeter. Deze dikte is meestal enkel verkrijgbaar voor grote afmetingen en hebben daardoor ook een zwaarder gewicht. Dit soort tegels zijn eigenlijk meer geschikt voor buiten, zoals op een terras.

Tegels met een dikte tussen de acht en zestien millimeter vallen onder de gemiddelde maat, en zijn daarmee stevig genoeg om het gewicht te kunnen dragen van de meubels en de mensen die binnenshuis over de vloer komen. In ons assortiment kunt u vloertegels van 30x60 vinden met een dikte van negen tot tien millimeter.

Naast de stevigheid van de tegel raden we u ook aan om te letten op de mogelijkheden in uw huis. Wanneer u kiest voor te dikke tegels voor uw vloer, is het mogelijk dat deze zullen zorgen voor ongemakken. Een veel voorkomend probleem is bijvoorbeeld dat deuren blijven hangen, waardoor deze niet meer soepel kunnen sluiten. Meet daarom altijd van tevoren wat past in uw huis, voordat u op zoek gaat naar mooie vloertegels van 30x60.

Slijtklassen van vloertegels 30x60

Ook zijn de slijtklassen van de vloertegels van 30x60 een belangrijk gegeven. De zogeheten PEI-waarde omschrijft in hoeverre een tegel bestand is tegen krassend vuil en mate van beloop. Hoe hoger de waarde is, des te steviger is de tegel. In principe is de laagste klasse al geschikt voor de badkamer, maar om lang plezier te garanderen bieden wij enkel vloertegels van 30x60 aan met een hogere PEI-waarde.

Vloertegels 30x60 bij Douche Concurrent

Heeft u vloertegels van 30x60 gevonden die voldoen aan alle eisen? Bestel deze dan eenvoudig online, zodat u hier spoedig mee aan de slag kunt!

Mocht u niet helemaal zeker zijn van uw keus, neem dan contact met ons op of bezoek één van onze showrooms. Onze specialisten denken graag met u mee.