Wandtegels 30x90

Bij het kiezen van wandtegels van 30x90 raden we u aan om verder te kijken dan naar het uiterlijk. Een mooie tegel is belangrijk, maar ook een goede plaatsing is cruciaal voor lang plezier. Heeft u al een geschikte favoriet op het oog? Bestel deze dan eenvoudig online!

Wandtegels 30x90 enkel voor op de muur

Wij adviseren om in uw zoektocht naar tegels na te gaan waar u deze precies wenst te plaatsen. U zult namelijk zien dat vloertegels ook tevoorschijn komen wanneer u op zoek bent naar tegels voor op de muur. De reden hiervoor is dat vloertegels ook op de wand geplaatst kunnen worden.

Het verschil tussen de twee is dat wandtegels fijner zijn, omdat deze enkel dienen als decoratie, terwijl vloertegels gemaakt zijn om veel gewicht te dragen. Wandtegels van 30x90 kunnen daarom absoluut niet worden gebruikt voor op de grond, want de kans is groot dat ze snel zullen beschadigen of zelfs breken.

Wandtegels 30x90: mogelijke legverbanden

Een ander punt om over na te denken voordat u voor mooie wandtegels van 30x90 kiest, is hoe u deze precies op de muur zou willen plaatsen. Met de rechthoekige vorm kunt u verschillende kanten op.

Bent u op zoek naar eenvoud, in zowel de plaatsing als het uiterlijk? Dan is kruisverband het ideale legverband. De wandtegels van 30x90 worden recht boven en naast elkaar geplaatst, waardoor er een strak patroon ontstaat. Het makkelijke aan de legverband is dat u eenvoudig van tevoren kunt uitrekenen hoeveel tegels u precies nodig heeft. Ook scheelt het een hoop knip- en zaagwerk tijdens het tegelen.

Voor een ruimtelijk effect raden we met wandtegels van 30x90 twee soorten legpatronen aan, namelijk halfsteensverband en diagonaalverband. Vanwege de vorm van wandtegels van 30x90 zal de muur als het ware worden opgerekt met deze patronen, waardoor deze langer en breder oogt. Halfsteensverband is van de twee de meest populaire optie, omdat het minder denkwerk en ervaring kost.

Wandtegels 30x90 bij Douche Concurrent

In ons assortiment vindt u diverse wandtegels van 30x90 die uw muur kunnen voorzien van een prachtige uitstraling. Bekijk het volledige aanbod op onze website.