Toiletten

Een nieuw toilet kunt u vinden in verschillende soorten en afmetingen. U kunt kiezen voor een hangend toilet of een staand toilet. Beide zijn enorm populair en hebben hun eigen voordelen. Daarnaast kunt u uw toilet verfraaien met een luxe bedieningsplaat of diverse andere opties. Hulp nodig? Bekijk ons advies over toiletten.

Toilet kopen

Een nieuw toilet: dat kan gemakkelijk online of bij ons in de showroom. Er zijn vele opties, zoals staand, hangend en varianten met een randloze afwerking. Bekijk de verschillende mooie toiletten, waarmee u naast functie tevens kiest voor stijl. Benieuwd waar u op moet letten als u een toilet gaat kopen of al specifiek op zoek naar een bepaald model? We maken het u graag gemakkelijk, met ons uitgebreide assortiment!

Bekijk de verschillende toiletpotten en wandclosetten uit ons assortiment. Voor een mooi wandtoilet om op te hangen of een staand model waarmee u de huidige kunt vervangen, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag inspiratie op te doen of kunnen u bij ons in de showroom meer vertellen over hoe u het toilet compleet kunt kopen.

Toilet kopen: waar op letten?

Wilt u een toilet kopen en bent u benieuwd waar u op moet letten? Kijk allereerst naar het type toilet: staand of hangend. Vervolgens kunt u het type reservoir bekijken waar u gebruik van maakt. Er bestaan grote reservoirs met meer diepte, net als extra smalle modellen om meer ruimte over te houden in de toiletruimte. Ook zijn er diverse toiletbrillen. Bijvoorbeeld met softclose en een eenvoudig systeem om de bril te verwijderen. Zo kunt u het toilet gemakkelijk schoonmaken.

We zijn uw specialisten voor het toilet, zowel online als in de showroom. We zorgen ervoor dat u een randloos toilet kunt uitzoeken of dat u gebruik kunt maken van de complete toiletsets. Net als een eigen urinoir of een inbouwreservoir, dat past bij een hangend toilet.

Toilet: compleet en klaar voor gebruik

Koop een toilet compleet en zorg er daarmee voor dat het hangende of staande toilet meteen klaar is voor gebruik. Bijvoorbeeld met een duoblokreservoir en een luxe WC-bril. Deze kunnen vanzelf voorzichtig dichtgaan, zodat u daar geen rekening meer mee hoeft te houden na het gebruik.

Staand of hangend

Uiteraard heeft u de keuze uit een mooi hangend toilet of een staand toilet. Vervang het huidige model door een nieuwe en kies daarbij voor zwevend of voor staand, afhankelijk van waar uw voorkeur naar uitgaat en wat er in uw toiletruimte past. En zoek er een bijpassende toiletkraan bij uit voor het fonteintje, zodat het plaatje compleet is!

Tip: optisch meer ruimte creëren in de toiletruimte? Kies voor een hangend toilet. De vloer blijft dan vrij, waardoor de ruimte groter oogt. En waardoor u de vloer gemakkelijker kunt schoonhouden.

Toilet kopen: online of in de showroom

Een toilet kopen en daarvoor benieuwd naar de mogelijkheden? Uw perfecte toilet bestellen kan eenvoudig online of bij ons in de showroom. Kies een compleet toilet, een staand of hangend model. Wij vertellen u graag waar op te letten, zodat u een goede keuze kunt maken voor een nieuw toilet.

Veelgestelde vragen over toiletten

Moet ik kiezen voor een staand of hangend toilet?

Over het algemeen is een staand toilet een traditionele vorm en deze komt vaak voor in toiletruimtes. Een hangend toilet is moderner en heeft dus de voorkeur voor velen. Een staand toilet is echter in de meeste gevallen een stuk voordeliger, wat een groot voordeel is. Bovendien zorgt het ervoor dat de ruimte een stuk ruimtelijker oogt, omdat er niks op de vloer geplaatst wordt. Wel moet u rekening houden met het feit dat het overgaan van een staand toilet op een hangend toilet een hele klus is.

Wat is de ideale diepte voor een toilet?

Bij Douche Concurrent hebben we een ruim aanbod als het gaat om de diepte van een toilet. Zo hebben we varianten van 47 centimeter, maar ook 73,5 centimeter is te vinden in ons assortiment. Een standaard toilet heeft een diepte van ongeveer 52 centimeter. Het voordeel van een diepte van 47 tot 49 centimeter, is dat u meer beenruimte zult hebben. Dit is erg handig dus, als uw toiletruimte aan de smalle kant is. Als u meer wilt weten over de afmetingen van een toilet, bekijk dan snel onze blog over dit onderwerp!

Waarom kiezen voor een toiletpot met bidet?

Als u wel eens naar Azië bent geweest, dan heeft u ze vast een keer gezien: toiletpotten met bidet. Steeds vaker kiest men hiervoor in Nederland en dat is logisch! Het heeft namelijk vele voordelen. Allereerst is het een stuk hygiënischer dan het gebruik van papier. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van water, wat het erg schoon maakt. Dit zorgt er ook voor dat u een stuk minder papier hoeft aan te schaffen, erg fijn voor de portemonnee dus! Daarnaast is het ook goed voor het milieu. Toiletpapier en vochtige doekjes zijn namelijk erg lastig om af te breken.